Namn: Lösen:

Dyk nr: 62, Djurö VA-verk


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2006-12-29
MAXDJUP :
33,6 meter
DYKTID :
49 minuter
VISAD :
258 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 15:11
Temp: 5 grader
Luft: 210-35 bar
Vikt: 5 kg
Medel: 11.6 m
Sikt: 1-5 m

Johan och jag ville dyka lite djupare igen och begav oss till Djurö VA-verk. Vi var trötta på den dammiga botten utanför Båtmans brygga och letade efter ett nytt ställe. Efter att i lugn och ro ha meckat med utrustning var vi klara att gå ner för slänten och hoppa i. Johan klev i från strandkanten medan jag hoppade i från bryggan.

Vi gick ner och simmade längs med det största röret på 8-11 meters djup. Efter en evighet (15-20 minuter) kom vi fram till ett stort klippblock. Jag hade ingen kompass eftersom den nymonterade bungien var för kort för att inte "strypa" min arm och var helt över övertygad om att vi var tillbaka vid stranden och att vi hade simmat fel. Det visade sig att vi hade kommit rätt och vi kunde snart dala ner för branten - jag studsade nog bara med knäna i botten en eller två gånger på vägen ner. Det var skönt att dala neråt och värma sig i det 5-gradiga vattnet - kylan på platån (4 grader) var betydligt mycket kallare.

När vi var vi 33 meter kände jag att det var dags att vända och tecknade till Johan att jag ville hem. Vid det här läget hade jag gott om luft - runt 120 bar. Vi vände upp och konstaterade att vi hade 70-80 bar kvar på platån 8 meters djup. På säkerhetsstoppet vid stranden gjorde jag mitt första försök att skjuta SMB (gick inte så tokigt) medan Johan låg i vattnet och förbannade mig för att jag lekte när vi hade "lite" luft kvar. Avslutade dyket med 35 bar i tanken.

Ett trevligt men kallt dyk som blev ett nattdyk medan vi var under vattnet.