Namn: Lösen:

Dyk nr: 35, Z21 Wilhelm Heidkamp, Narviks hamn, Norge


DYKARE :
PARKAMRAT :
Petter  
DATUM :
2007-01-02
MAXDJUP :
30 meter
DYKTID :
28 minuter
VISAD :
401 ggr

Nytt år, nya dykminnen. Dags att prova på lite Norskvrakdykning så här nån dag in på 2007. Jag och Pertter åkte upp en vecka innan för att göra oss vanna vid vraket Z21 Wilhelm Heidkamp. På lördag kommer våran vän och författare Mattias upp och då skall vi börja arbeta med hans nya vrakbok. Jag å Petter fick åka upp några dagar tiidigare för att vi skulle ta lite bildr och filma lite så får Mattias gå igonom vad vi skall filma och fota i helgen då bilderna till boken skall tas.

Dyket gick felfritt. De va ganska kallt i luften och både jag å Petter trodde att våra regar skulle få lite prblem med den kalla luften och de kalla vattnet men de gick bra.
Vi gick nere till vraket längs en lina, de e sånt ja har fett svårt för. Mina öron va inte i form för att göra en sådan nedstigning till nästan 27 meter. Själva tiden nere vid vraket blev inte så lång den här gången. Jag fick med ca 12 min filmning och Petter tog upp mot 25 bilder. Men de blir nog ett dyk till idag om kylan inte blir för jobbig.
Helt ok sikt, nästan 15 meter. Fören va mäktig. När man befann sig precis framför och såg hur den reste sig från botten. Vi simmade inte runt hela. Fartyget är 125 meter långt så de nhade blivit en rejäl simtur de. Vi höll oss framme vid fören och uppe på bryggan.