Namn: Lösen:

Dyk nr: 101, Falken, Fredhäll - Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-01-05
MAXDJUP :
12 meter
DYKTID :
60 minuter
VISAD :
597 ggr

Jaha.. Då hade man sett till att vara ledig från jobbet för att dyka, åså är det inte en jävel som har tid.. Jobb eller bakfylla... Jävla tunnisar.
Men, på fredag var Swills på för ett dopp! Vi möttes upp på OT för gasfyllning och där var även Tomas som skulle haka på. Efter att ha tjafsat med Lasse i en timme och dryftat dykplatser bestämde vi oss slutligen för Falken. Det var ju ett tag sen...

Dagen till ära skulle även mitt nya rövbly invigas - Sweet!
Jag hade mest att rigga och skulle dessutom byta om, men likförbannat var jag först klar och fick vänta på sölkorvarna... Hursom, vi kom ner för bendsbacken och ner i vattnet i alla fall. Swills skulle leda dyket och tog täten bort efter the pipelines... Trimmet kändes kanon med nya vikten som snickrats ihop under julen.
(just det, i julas var jag hemma och körde RIKTIG skoter med matta och medar på, i en meter snö. Min morfar skulle hjälpa mig i garaget och få till en ögla på en V-vikt. Han lyfte på mina flaskor för att komma åt ett borr och undrade hur fan de kunde väga så mycket. När jag sen förklarade att dagens uppgift var att montera bly på dem för att de skulle väga mer så ifrågasatte han vårt släktskap.)

Jaja, vi nådde gamla Falken och tog ett varv runt babords sida. När vi nådde aktern gjorde Swills en tie-off och vi styrde ner i henne. Jag är ju hyfsat restriktiv med penetrationer men jag antar att det var för att Swills är NORRBOTTNING som jag glatt hakade på... Vi norrbottningar är ju redigt folk som man kan lita på...

Efter att ha gjort labyrinten kom vi ut på andra sidan nånstans och lallade på lite, för att sen vända tillbaka och plocka hem linan igen. Gick hyfsat bra tycker jag och jag tror att jag inte siltade igen allt för mycket.

Nyss lagade jag vänster handske så idag började höger att läcka - KALLT!!

Efter 45-50 nångång utbytte vi lite signaler och jag tog täten längs styrbords sida. Vid aktern gick vi upp över taket en sväng och tittade på.....ja, dy typ...
Fortare än en avlöning vände plötsligt Swills och vi var visst på väg hemåt igen.
Vi passerade 25-30 ekor, lite skrot, rör, ett stim pirayor och en gammal Cheva Impala innan vi åter nådde stranden igen. Vi tummade upp oss men precis när jag når ytan ser jag att tiden bara är 59 minuter, varpå vingen snabbt tömms igen och dyket fick passera timmen långt.

Väl uppe träffar vi på ett annat team - som jag inte namnger - som gått ner strax efter oss. De hittade aldrig Falken...

Efter ett jävla velande om huruvida det skulle bli ett andra dyk bestämdes det att vi skiter i´t. Så, vi styrde åter mot OT för att hinna få frisk gas till lördagens utforskning av nya spännande vrak.

Overall, ett jävligt nice dyk!!