Namn: Lösen:

Dyk nr: 284, Sverige, Gotland, Fårö, Digerhuvud


DYKARE :
PARKAMRAT :
Erik  
DATUM :
2007-01-05
MAXDJUP :
29 meter
DYKTID :
54 minuter
VISAD :
751 ggr

Efter att stefan våldsgästat mig i ett par dagar över nyår, där diverse badning förekom på ett visst vrak, blev det tydligen dax för våldsgästning igen. Tydligen tog han med sig en bil från öijn(aka gotland) för att köra lite flaskor i tillbaka. Efter inte direkt en lång fundering efter hans ankomst, stog det klart för mig att en bil skulle till den där ön, som kunde knölas med utrustning, lockande erbjudande, trots allt att jag lovat mig själv att aldrig åkta tillbaka till helvettesön igen, på minst 3 år. Ett par samtal senare var även bil tillbaka fixad. Hmm, inte bra det här med tillfälligheter. En snabb konversation med petter på msn, som man inte alls stör så där ofta. Självklart var den inte alls negativ till dumma ideer som vanligt, och vips var det klart.

När dagen D närmat sig var det dax att få in allt skräp i bilen. En bil som förövrigt för tillfället var en 2 dörrars golf från sent 80-tal, om jag inte minns fel. Så synd om den stackars bilen, att den fick äran att släpa omkring på 3 personer, 4 bakpaket, och hmm lite flaskor, strax över 3 slingflaskor per person av 3 olika storlek. Självklart tillkommer allt det där andra som man måste ha när man badar på en avlägsen ö. Vi trodde planeringen var helt underbar, och vi hade gott om tid på oss, men tillslut blev det sjukt dåligt med tid. Knölade in allt snabbt i bilen och iväg till petter, som självklart inte hunnit packa heller, av helt giltiga anledningar ska tilläggas. In med ett par flaskor i bilen, lämna några svarta spår i asfalten på väg till otäck för att panikfylla lite gas. Stapplade in något desorienterad och rätt stressad, för att vara själv. Släpade ner cylindriska föremål till fyllning, och försökte i farten lura tor att jag minsan skulle släpa ner 8 bakpaket till, och behövde dom om en timme, med 18/45. Synd att han inte gick på det bara. Annars hade det blivit något mer stressigt med gas än sisst när en viss själv, och en viss petter skulle iväg till åland i höstas...

Nåja, flaskor avdumpade, irrade iväg till bilen som praktiskt taget redan var igång med stefan bakom ratten, brummade iväg till prisextra för en snabb inhandling av föda för helgen. Hmm, redan svårt att hitta plats för dom där kassarna med föda i bilen, verkar inte bra det här, iväg till otäck igen och lasta in flaskor, och ge en massa pengar för bland annat läskig decogas och dyrt helium. Träffade piff där också, skulle vara klart billigare inte tro på deco som honom ;-)

Ett par kvarter senare i en redan alldeles för överlastad bil våldsgästade man petter igen, som inte var ens i närheten av klar. Under en och en halv timme innan båten går, oceaner tid, eller kanske inte. Hjälptes åt att få med det viktigaste, och så iväg. Stackars bil, inte ens i närheten av maxlasten om man skulle uppskatta lasten, och oss. Plattan i mattan på diverse motorvägar och klart underlägsna vägar, tex den som går ner till nynäshamn. Det största irritationsmomentet på vägen dit var att cd spelaren vägrade ta emot dom där 5 färskeldade industri synth skivorna som vi andra i bilen tänkte neutralisera stackars stefan med. Framme i nynäshamn nästan en hel halvtimme innan båten gick, gott om tid.

Väl påkörda på det flytande vraket var det lite lurigt för en viss person att ta sig ur bilen, något fullt där bak. Ett par stirrningar från förbipasserande han man se också, undrar varför, har dom aldrig sett en bättre volymsoptimering förut? Nappade en soffa och satt där och softade hela vägen till ön. Uttråkad efter säkert flera minuter, och snart kom det skumma samtalsämnen. Ett av dom var att den av oss som vet alldeles för mycket om kemi, nämligen petter, berättade hur enkelt det var att tillverka dumma saker från produkter som finns inne på konsum. Nu fick man veta hur man blandade olika droger med hjälp av, hmm, själv är inte direkt mästare på kemi, så den minns det inte direkt bra, men det var ngt från konsum, blandat med lite citronsaft, och vips så hade man en sån där cool innedrog, annat förklarades också, och vips, så kunde man tillverka andra konstiga droger som folk tydligen finner det väldigt underhållande att ta.
För att bygga på min nyfunna paranoia över mänskighetens oanade patetiskthet fick man det också förklarat hur man kunde tillverka onda saker som senapsgas och vx från saker från konsum och valfri mack. Läskiga grejer det där, tydligen var det en orsak att dom var uppfunna på 50 talet för att dom var så patetiskt enkla att fixxa till.

Hmm, var var jag... just det, överfarten. Ungefär en timme in i resan känner jag någonting i halsen, visst är det en ond förkylning som börjar komma, blir bara värre och värre allt efter som dom där timmarna går, och väl iland har man en fullfjädrad förkylning med ordentligt halsont och allt det där. Förstärker bara min teori om att gotland hatar mig, och gör allt för att hålla mig borta. Snabbt förbi henrik och hämta ännu fler flaskor och ett par reggar, och så iväg till slite där man ska vara bosatt i ett par dagar. Under urlastningen av bilen blir iallfall själv mer och mer förbryllad över hur vi lyckades få in allt i den där lilla bilen.

Dagen efter, eller snarare samma dag som ankomstdagen var det dax för att bada, förkylning ännu värre än gårdagen, hatar verkligen den där ön, har sen länge tagit det hela personligt på alla sätt den vill tortera mig. Har ffs varit frisk länge, och inte ens haft en tendens till sjukdom, innan kropp befann sig på den där klart kontanimerade båten. Åkte iallfall iväg till diger, nu blev man även joinad av Erik som fick ta en del av skräpet man släpat med sig.

Väl på plats vid skrevan var det dax för badning. Själv känner sig inte direkt i form, och bestämmer sig för att hoppa dyket på casper@45m och stern@55m. Känndes inte riktigt ok att göra det dyket med en kass kropp. Övertalade kropp till att göra ett enkelt dyk med Erik istället längs pallkanten, medans stefan och petter badar dom två tidigare nämnda vraken.

Stapplade ner till pallkanten snyggt studsande runt alla hemska raukar och annat skräp som stoppar min nerfart mot det våta vattnet. Går lite sjö, så planen är att klämma ner sig i skrevan och simma ut till det djupare vattnet. Då börjar man den gamla vanliga ritualen med påsättrning av mask, fenor, ishuva och stage, som för dagen ska få agera primär gas. Man vill ju inte använda den stackars 21/35an till det här.

Plaskar iväg under vattnet och ser en sån där pallkant som man sett ett par gånger förut. Som vanligt har man ingen uttalad dykplan, utan simmar lite bort, och sen tillbaka. På vägen bort drar man ner till närmare 30m. Ytan klart stirrbar därifrån, rätt coolt, med tanke på att det hunnit bli i princip helt mörkt. Här kommer man på den väldigt bra iden, som senare visade sig vara rätt dålig, med att kolla om man märker någon skillnad på stagegas och bakgas. Hals hatade den där stackars tremixen, hatade det ordentligt, fick en rätt skön hostattack av bara ett par andetag. I nuläget var själv glad för att för en gångs skull lyssnat på kropp och inte badat djupt. Tillbaka till allsmäktig stageluft och låta hals vila. På vägen tillbaka gick man lite grundare och stirrade in i lite håligheter, och hittade en massa läskiga saker. En mörk fisk med skägg, som inte alls tyckte om att bli lyst på, och någon form av gigantisk simpa. Såg också några konstiga former av andra fiskar, och några underliga räkor av modell stor, eller det kan varit hummer, eller en zoidberg liknande varelse. Lyckades även se ett gäng maneter, den första var vikt över sig själv, tog lite funderande om det verkligen var en ny art, och inte en vanlig. Vände den rätt iallfall, den såg rätt död ut.

Stapplade så småningom upp för den där hemska kalkstenen och softade uppe vid bilen. Snart var det dax för dom andra stackarna att ta sig upp ur vattnet, med sin planerade runtime på 65 min. Tydligen visade det sig vara ett riktigt grymmt dyk, och härlig 3 meters sikt på stern. Värsta av allt är att själv måste pallra sig till den där ön igen för att få se dom där vraken någon gång. Kan ioförsig gå med på att båtdyka på dom, så man aldrig behöver sätta sin fot på land. Det borde väl hålla kropp borta från läskiga virus och grejer som den där ön bär med sig.

Dom resterande dagarna där dom andra friska folken badade friskt hit och dit, och själv bara förkyldare och förkyldare spenderades i bilen, eller liggandes på någon liggbar rauk i varmt underställ.

Snart blev det dax att börja ta sig hemmåt igen, vilket innebar kidnappa en dator hemma hos stefan och boka biljetter på ond båt några timmar i förväg. Mitt i natten, och med en sedvanlig bra humor från mig och petter, bestämde vi oss för att hela Tyr Anasazi och Invader Zim på våra biljetter. Ingen stans står det att det måste vara våra riktiga namn. Efter en på tok för kort sömn, och en rätt trött biltur till visby med industri synth skiva nummer 3 pumpandes ur högtalarna var man framme vid båten. Vid incheckningen var den en stackars gotländsk kassör som tydligen var alldlesles för morrontrött för sitt eget bästa. Förstår inte alls varför, klockan var flera minuter över 7. Han fick vårat bokningsnummer i vanlig ordning och stirrade lite på sin skärm.

Den sa våra namn på en klockren gotländsk dialekt och med mycket trött och irriterad röst. Ska försöka återskapa uttalet, läses som finska, dvs fler bokstäver, längre uttalad bokstav. Kom ihåg att a,e och i ska uttalas mycket deprimerat.
-Tyyyyyr Aaaanaasaaasszeiiiee och Sszziiiimmm Iiiieenvaaaiideeeieer
Snabbt ja, svarade vi båda och såg väl lite för glada ut för hans eget morrontrötta jag
Personen i fråga krävde oss på leg, lite besviket kastades körkorten fram, och snart konstaterades
- Meeen vaarföörr gööiir niiiee påååa deeteee viiieeeseet. Deee taaaaaaaaaer jiue bareee såin tiiiiiiiiiide
För att göra allt ännu roligare stog vi i den förbetalda biljettkön, precis som en förbetald biljett ska stå. Ovanpå allt så hade själv glömt sitt studentleg, så slänger fram mitt flashiga passerkort med bild och namn och sånt på. Personen i fråga sittar mycket länge på det och säger deprimerat
-Meeein deeeii fiiins jiu iiingee daaaatuuuiiimmm påååe deeennne
Inte mycket för att bråka med folk, slänger själv fram kortet och betalar det där tillägget som han lurat på mig. Ett par minuter senare med många knapptryckningar kommer man där ifrån. Inte ens en önskning om trevlig resa får man, vad är det för hemsk personal dom anställt. Det har jag ju fått av alla andra som hjälpt mig med saker på den där båten.

Har rätt roligt åt saken ett tag framöver och går på båten. Undrar var världen är på väg när den helt saknar humor och är riktigt dryg. När båten väl lämnar hamnen, och tuffar iväg mot nynäshamn känner man hur herr förkylning börjar släppa så sakta. Nu är jag helt övertygad om att gotland försöker döda mig, nu anstränger den sig inte så hårt, utan ser om jag kan lyckas döda mig själv med lite positiv drivkraft från helvettesön aka gotland, eller som en telefon vill kalla det, hotland. Blir mer och mer övertygad nu om att ön verkligen är ute efter att ta livet av mig, den blir tydligen mer och mer brutal för varje gång man besöker den också tydligen, vill ens tänka på vad den försökt göra med mig vid tidigare besök.

Överfarten till saftlandet(aka fastlandet, aka sverige), går riktigt slött. Så synd att man har med sig en person som kan det där med att förvirra mig totalt med kemi föreläsningar. Kommer aldrig förstå det där ämnet, och av någon konstig anledning antar jag att en hel del personer kommer försöka banka in lite kunskap i stackars skallen i just det området, man umgås ju med ett par sånna om man säger så.
Resten av resan gick smärtfritt och utan incidenter, okonstigt nog. Väl hemma var dyk-cykel-klätter-is suget stort igen, men kropp fick vänta en hel dag till för att få tillfredställa det tredje iallfall.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en rätt soft visit, om man bortser från öijn som försöker ta livet av mig. Alla andra element var riktigt bra dock. Ett dyk fick man tydligen bara, men wtf, inte värt att utmana kropps öde för mycket.

80cf@Dx21