Namn: Lösen:

Dyk nr: 257, Borgviken, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Brodow och Max  
DATUM :
2007-01-14
MAXDJUP :
32,9 meter
DYKTID :
40 minuter
VISAD :
586 ggr

Skulle dykt Harburg med Claude Z idag men vi ställde in pga väderprognosen. Troligtvis hade det funkat, men det hade också kunnat bli knasigt.
Nu åkte vi till Tyresö istället tillsamman med Johan M och Christoffer. Andreas hade valt dykplats men "glömt" att berätta att man måste släpa paket nerför en lång skogsbacke :=
Väl i vattnet var det en trevlig dykplats, vi dök åt vänster utmed klippan och kom ner på ca 33 m. Sikten var fin och det kändes allmänt trevligt.
Precis när vi vänt lånade jag Andreas långslang några minuter, han hade fyllt 28/30 för Harburg. Spännande upplevelse, visst blev jag redigare i koppen även om jag inte upplevt att jag var direkt narkad innan. Och när jag gick tillbaka till min EANx 28 så var det som sirap.
På väg hem såg vi lite små-vrak, bl.a en eka som någon sänkt med stora stenar.
Simporna är ju alltid kul och vackra. Jag lyfte upp en stor rackare, men fick lite dåligt samvete när jag såg att han hade käften full av käk.
Tillbaka i "hamnen" övningssköt jag en korv. Jag älskar min Coldwater Defender som jag fick i julklapp av mor.
Efter lite god och närande soppa och kopie-kanelsnäckor (inköpta på Seapro?) styrde vi kosan mot Essingen the Great för ett andradyk på Värdshusvraket. På plats hade det blåst upp rejält och vattnet forsade fram som en attraktion på Bert Karlssons vattenland. Vi ställde in ett dyk för andra gången inom tio timmar, rekord?
EANx 28

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Borgviken, Tyresö
Max Nilsson - Borgviken, Tyresö, Stockholm