Namn: Lösen:

Dyk nr: 72, Djurö VA-verk


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-02-03
MAXDJUP :
36,3 meter
DYKTID :
44 minuter
VISAD :
288 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 11:38
Temp: 2 grader
Luft: 210-50 bar
Vikt: 5 kg + Lampa
Medel: 11,8 m
Sikt: 5 m

Dags för en helg dedikerat till dykning. Eftersom vi har fått lära oss att man skall ta det djupaste dyket först beslöt vi att det borde vara isfritt vid Djurö VA-verk - det enda ställe vi känner till där man kan dyka djupt utan att behöva släpa på grejer. Vi åkte ut mot Djurö och kunde konstatera att det var mycket is och lite vatten längs med vägen. En snabb titt vid Statoilmacken visade att Svartis var isfritt så vi hade nu hittat dagens andra dykplats.

Vi kom fram och kunde konstatera att det var isfritt, slängde på oss grejerna och hoppade ner i det kalla vattnet. Sikten var god, 5 meter eller kanske till och med mer. Det var dessutom ljust och fint. Vi gled längs med det stora röret tills vi kom fram till droppet. Vi sjönk ner längs med röret, vid 26 meter blev det natt och Johan tände sin lampa. Vid 36 meter vände vi tillbaka mot ljuset. Det var intressant att notera hur mycket brantare saker ser ut på vägen upp jämfört med på vägen ner. Röret mer eller mindre stupade ner runt 20 meter, på nervägen såg det inte alls lika brant ut.

Vi simmade tillbaka och övade på att backa någon som var hopplöst svårt idag. Eftersom vi inte hade tålamod att bara ligga stilla i tre minuter (jag tror att det finns bokstavskombinationer för åkomman) blev säkerhetsstoppet 5 minuter långt. Det var svårt att inte glida under 6 meter när vi övade på att backa m.m.

Väl uppe på land kunde vi besviket konstatera att vi inte känt av någon djupberusning, jag börjar allt mer tro att djupberusning är en myt...