Namn: Lösen:

Dyk nr: 75, Alviksvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-02-04
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
32 minuter
VISAD :
395 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 15:55
Temp: 1 grad
Luft: 200-110 bar
Vikt: 5 kg
Medel: 7,6 m
Sikt: 1-2 m

Vi hade under veckan hört två elaka rykten om Tore.

1. Han(?) skulle ligga under is
2. Linan till segelbåten skulle vara borta

Vi bestämde oss för att chansa och åkte iväg till Alvik och det belönade sig eftersom Alvik var mer eller mindre isfritt. Det låg stora flak och guppade i Småbåtshamnen och den lilla uppstigningsviken. Tyvärr fanns ingen is vid bryggan så vi fick inte öva vårt nya favoritsätt att gå i vattnet - att gå ut på isen tills den inte längre bär.

Vi bestämde oss för att försöka hitta segelbåten med hjälp av kompassriktning och hoppade i. Det visade sig att sikten var lika dålig som vanligt, någon meter, med en stark lampa kanske lite mer. Det var dagsljus på ytan men dyket påminde mest om ett nattdyk. Detta var helgens fjärde dyk och redan efter några minuter brände det av kyla i fingrarna (trots torrhandskar).

Vi simmade fram till Tore och vek av till höger på kompassriktning. Rätt snart simmade vi på linan, det visade sig att den fanns kvar inklusive skylt och allt. Resten av dyket var inte så spännande, vi simmade till segelbåten, vände och säkade. Däremot var det ett väldigt avslappnat och välkontrollerat dyk - hade inte mina händer varit så kalla hade jag gärna gjort ett besök på Tore också.

Hade linan till segelbåten varit borttagen hade vi aldrig hittat till segelbåten i den sikt vi hade.