Namn: Lösen:

Dyk nr: 261, Harburg


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Sjölander  
DATUM :
2007-02-10
MAXDJUP :
34,1 meter
DYKTID :
46 minuter
VISAD :
540 ggr

Ännu en fin vinterdag på Tessi.

Johan och jag var "frivilliga" att plocka upp linan vid pricken, men det var faktiskt varmt och skönt att komma ner i det 2-gradiga vattnet eftersom det var ca -13 grader ovan ytan.

Väl nere på H. var det penetrering som gällde. Först in nerför trappan som ligger ungefär i mitten strax, styrbord om linan. När vi kom ner svängde vi först vänster (ända alternativet) och sedan vänster igen. Där tog det stopp, Johan tryckte sig in i ett litet rum, men kom inte vidare. Jag tror att om vi svängt höger istället för vänster så hade vi kommit in i korridoren till hytterna som man kan kika in i från babords sida (med dusch mm).

Efter en sväng så tryckte vi in oss i korridoren som ligger på styrbords sida. Där började vi närma oss maskinrummet tror jag, men det var så förstört att vi fick vända relativt snart.

Jag tror tyvärr inte att man kan få ut så vansinnigt mycket mer av penetreringar på H. eftersom det är så förfallet, men det var kul att stilla sin nyfikenhet efter tre dyk där utan penetrering.

Sedan simmade vi runt lite, den vanliga turen med propeller mm.
När vi var framför överbygget vid lastrummet så låg Johan strax ovanför mig och han hittade ett hål med en trqappa som han lös nerför. Trappan gick ner till lastrummet så jag simmade fram och lös upp mot honom - ett lyckat skämt :-)

Säk-stoppet kändes av någon anledning inte alls lika kallt spom förra veckan, men chokladen och mackan var lika god!
Och min nya GUE-mössa är väldigt varm :-)

EANx 30

#EDIT# Citat från inlägg i min gästbok av OT-Lasse som uppenbarligen läst denna logg:
"Ner för trappen->vänster->höger->höger = Maskin på harburg. väldigt intakt dock mycke rost"