Namn: Lösen:

Dyk nr: 138, Björkviks Brygga, Ingarö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2007-02-11
MAXDJUP :
12,1 meter
DYKTID :
25 minuter
VISAD :
421 ggr

Tanken var att prova om det nya UV-huset till kameran och UV-huset till blixten håller tätt (alltså utan "grejer" inuti för säkerhets skull).

Ut med Robin och Christer till Björkvik - där skulle det ju vara isfritt! En riktigt fin dag såg det ut att bli - vid Skurubron såg man solen titta fram genom diset och backen med alla fina hus låg fint i skuggan i diset - riktigt läckert!

Framme vid Björkvik var det som vanligt ett par OW-kurser där - men lysande - de kunde ju öppna upp en liten isfri ränna så att vi slipper chansa på isen vid stranden. På med grejorna och sedan ner. Då får Christer problem med sina nya reggar, frysning och friflödande till vingen! Bara att stänga av kran och sedan fortsatte problemen så han gav upp - han hann inte ens bli blöt stackarn!

Robin hade vänligheten att ta med blixt-UV-huset så tog jag kamera-UV-huset (man vill ju inte ha hur mycket flytkraft som helst. Ner genom rännan och simma ut lite grann och sedan ner...

Wow, bra sikt! Härligt! Vi gjorde en runda bland simpor och sand. Då och då plumsade det ner några OW-elever som skulle göra övningar. Kollade UV-husen och de verkar hålla tätt! Orkade inte hålla i huset då jag visste att jag skulle få kämpa för att hålla det nere så jag hade hektat fast det med pistolhake på en D-ring ganska högt uppe. Det gjorde i sin tur att huset mest höll till bakom nacken (läs ovanför huvudet i simmande stil). Måste ha varit kul att se - en dykare med tomt UV-hus som är större än huvudet ovanför huvudet...

Vi tog oss en bit innan Robin började frysa och vi vände om. Vi sam in en bit under isen (på ca 1 meters djup) men jag tecknade åt Robin att det inte var någon lysande idé eftersom UV-huset förmodligen skrapade mot isen hela tiden - så ut igen och upp.

Det blev ett riktigt trevligt dyk med bra sikt och utan att frysa. Husen höll tätt så nu är jag redo för Sudan!

LUFT
Gen.djup: 7,0 m
Temp: +1C
Sikt: ca 8 m
Dräkt: torrdräkt + 200 underställ
Bly: 2 kg
210 BAR -> 160 BAR (2x12l, 200BAR)