Namn: Lösen:

Dyk nr: 262, Husbygropen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas och Christian  
DATUM :
2007-02-25
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
945 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Årets första LM-dyk blev ett is-dyk som gick av stapeln i Husbygropen.
Inte speciellt förväntansfull blev jag upphämtad av Andreas.

Vi gick is-kursen förra vintern och den gav ingen mersmak. Fastbunden i ett rep med ett mörkt tak ovanför oss var inte speciellt upphetsande. Och nu skulle detta upprepas i Husbygropen.....

Väl ute började det ganska trevligt. Jakob hade till vår stora glädje inköpt en finsk issåg och alla kom överens om att vi skulle dyka med lina istället för fastbundna i rep. Stämningen var god när vi snabbt sågade upp en vak i den fina kärn-isen som var väldigt klar. Och den blev inte sämre när Jakob som ville få max valuta för sitt såg-köp skulle såga upp en andra vak och tappade sågen genom borr-hålet :-)

Jakob, Mats och Christian gav sig ner som första team med primär uppgift att bärga den förlorade sågen. När dykarna begav sig ner och vi såg vilken fin sikt det var så ökade förväntningarna på dyket rejält..

Så blev det äntligen vår tur att dyka och Christian som var så nöjd med första dyket hakade på oss. Och dyket var kanon. Minst 20 meters sikt och vacker vy med det det skottade sol mönstret på isen som sken ner på oss.
Efter avslutat dyk tog jag av mig fenorna och fyllde dräkten för att testa att knalla runt upp och ner. Kul men knepigt att gå eftersom det var så halt.
Sedan satt jag på mig fenorna igen för att hämta isstyckena för att fylla igen vaken efter oss.

Kul att ha isdykt på riktigt, det blir förhoppningsvis mer av den varan i vinter. Kanske Harm om några helger.

EANx 25

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Husbygropen, Munsö