Namn: Lösen:

Dyk nr: 97, Käppala, Lidingö, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter Hallgren  
DATUM :
2007-02-25
MAXDJUP :
22,3 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
570 ggr

Hoppade i med ganska lite luft, ca 70 bar, i flaskorna. Hade svårt att hitta linan till vraket först, så vi fick leta på känn efter vraket. Nere vid 22 m var det nästan nattsvart. Hade ca 50 bar när vi hittade vraket, och kände mig dessutom ovanligt narkad för ett så grunt djup. Vid 20 bar tyckte jag det var dags att tänka på refrängen. Blev plötsligt väldigt stressad av att ha så lite gas kvar, trots att det motsvarade nästan 10 minuters ytterligare dyktid på det djupet. Pulsen rusade iväg, och jag kunde inte riktigt lugna ner mig. Det var som att min egen reaktion spädde på sig själv, och en skrämmande dödsångest kom krypande. Fick då luft från Peter istället, och blev genast lugn.

I efterhand vet jag inte riktigt varför jag blev så stressad av den låga gasmängden. Troligtvis en kombination av kylan, mörkret, och djupberusningen. Borde kanske avslutat dyket lite tidigare, eller fyllt flaskorna innan dyket.

Uppdatering: troligtvis var det inte djupberusning, utan eventuell CO2-uppbyggnad. Jag kanske inte andades ordentligt, p.g.a. den begränsade gasmängden (undermedvetet alltså).