Namn: Lösen:

Dyk nr: 263, Harburg


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Sjölander  
DATUM :
2007-03-10
MAXDJUP :
34,7 meter
DYKTID :
50 minuter
VISAD :
612 ggr

En underbar vårdag med sol och fågelkvitter när man skulle velat ge sig ut på en lite längre dagstur med båt och dykning. Nåja en tur ut till Harburg med Tessi är inte kattpiss.

Planen var penetrera maskinrummet och gången på babord sida och jag lägger lina.
Vi började med maskinrummet där vi möttes av ett lin-nystan och elkablar som hängde ner vid ingången. Jag gjorde misstaget att inte stanna upp och rensa utan försökte dyka under kablarna vilket självklart gjorde att jag fastnade hela tiden. Johan jobbade med kniven bakom som en machete och jag siltade glatt. Jag fastnade med fenan i min lina och vi hade svårt att skilja på den och lin-nystanet. På plussidan var att det aldrig kändes minsta stressande och på minussidan var att vi inte såg så vansinnigt mycket. Nåja då vet vi ju vad vi skall göra nästa tripp till Harburg, penetrera maskinrummet snyggt.
När jag tog av mig paketet på Tessi så hängde några meter kabel kavr. Undrar vad P2 säger om detta ;-)

Jag kände lite på dörrarna till ytterna närmast ingången tull maskinrummet och de gick inte att öppna bra så där.
Sedan penetrerade vi babords-gången och det var trevligt, bra sikt och lätt-simmat. Linan kändes lite overkill. Kul med hytterna med skrivbord, lådor och dusch-kabinen som man också ser utifrån. När vi kom ut på andra sidan låg Bosse och fotade oss. Hoppas det blir några fina bilder.

Vi avslutade med ett varv medurs och följde kättingen på babords sida ner till botten. Där gick vi båda in i Sunto-deko som senare försvann på vägen upp.
När vi kom upp var det bråttom på Tessi eftersom ett stort lastfartyg var på väg mot oss. Johan och Bosse låg dessutom kvar på säkerhetsstoppet.
De hann upp och vi iväg på det berömda.

I hamn drack vi choklad, slöade och lapade sol.
Vi avslutade med en välförtjänt pizza och en stund trevligt dyksnack på den lokala pizzerian på Södra Kungsvägen i Skärsätra.
I stort sett en bra dykdag även om jag personligen var ganska missnöjd med min dykinsats. Jag får väl skylla på att jag är ringrostig, det var ju två veckor sedan jag dök sist ;-)