Namn: Lösen:

Dyk nr: 85, GUE Fundamentals, Enköpings simhall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-03-09
MAXDJUP :
4 meter
DYKTID :
67 minuter
VISAD :
550 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 11:24
Temp: 27 grader
EAN32: 2x12 = massor
Vikt: 2 kg butt-vikt + Lampa
Sikt: 10+ m
Medel: 2,7 m

Efter ett krismöte beslöt vi oss för att göra färdigt pool-övningarna i lugn och ro innan vi gick vidare på utedyket. Det var ingen som var sugen på att göra ett 90-minuters-dyk i iskallt vatten för att försöka hinna ikapp.

Eftersom det var stängt på Lögarängsbadet hamnade vi till slut i Enköpings simhall. Vi stod lite snopna vid entren och kunde konstatera att vi nog inte dom enda som gjort samma misstag då badet ställt ut en stor röd skylt som proklamerade att badet var stängt på fredagförmiddagar.

Jag var frustrerad av att jag inte fick till mitt trim och Stefan erbjöd mig att låna ut en DUI-dräkt (enligt teorin att mina boots på torrdräkten förstörde för mig med sin flytkraft). Jag hade tidigare under kursen svurit att inte prova en ny dräkt förrän jag var beredd att köpa en ny men då jag var övertygad om att Stefans intentioner var goda tock jag tacksamt emot erbjudandet.

Det skulle visa sig att vårt femte dyk skulle bli vårt bästa. För det första hade vi en ny pool som visade sig vara mycket renare, för det andra fungerade vår trekantsformation mycket naturligare och för det tredje så visade det sig senare på film att min trim var helt ok (när jag inte bestämde mig för att gå ur den). Nackdelen med att få till trimmen var att jag inte såg så mycket - kanske 5 kakelplattor framåt. Det gick inte att få tillbaka huvudet så långt som jag ville eftersom flaskorna satt nära men problemet fick klassas som lyxproblem. Jag fick helt enkelt välja mellan att gå ut trim eller stiga lite för att kunna vara med och se vad som hände.

Märkligaste händelsen under dyket var nog när Johans sprängfyllda vinge inte förmådde lyfta oss under övande av rädda medvetslös dykare. Jag fyllde på luft men dumpventilen tappade ut den efter hand. Vi fick i efterhand höra att vi antagligen var lite överblyade.

Övningarna gick bra och vi kunde glatt åka tillbaka till Stockholm för några avslutande ord.