Namn: Lösen:

Dyk nr: 86, Västertorpsbadet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-03-21
MAXDJUP :
4 meter
DYKTID :
60 minuter
VISAD :
547 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 20:47
Temp: 28 grader
EAN26: 2x12 = massor
Vikt: Lampa
Sikt: 10+ m

Dags för ett pooldyk för att öva lite på färdigheter som vi lärde oss under kursen. Johan ville också provköra sina nya tvillingar. Övningarna gick i stort sett bra men en valve drill blev mindre lyckad.

Jag genomförde min valve drill men uppfattade det som att long-hosen var intrasslad när jag skulle klippa fast den i höger d-ring. Jag trodde att jag löste problemet genom att trassla ut den men lyckades istället dra den innanför backup-slangen.

Efter att jag avslutat min övning var det Johans tur och han skruvade galant av högerposten. Jag noterade att han glömde att testa backup-regulatorn genom att purga den men struntade i att påpeka detta eftersom den ändå mest kändes som en formsak. När Johan skulle byta till backup-regulatorn visade det sig att vänster post var avskruvad trots att vi gjort en modified valve drill på ytan. Efter någon sekunds förvirring signalerade Johan slut på luft och jag tog tag i min long hose för att dela luft. Det visade sig att den räckte ungefär 2 decimeter och jag fick simma fram under Johan så att han nådde regulatorn. När den "akuta" situationen var löst skruvade Johan på sin kran och vi kunde i lugn och ro stiga mot ytan för att diskutera igenom vad det var som hade gått snett...

1. Misslyckad modified valve-drill
2. Min intrassling av long-hosen (för det första var den aldrig intrasslad från början och för det andra måste man alltid testa tillgängligheten efter att ha trasslat med något)
3. Att purga sin "andra" regulator under en valve drill är inte en symbolhandling