Namn: Lösen:

Dyk nr: 106, Harm, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-03-24
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
30 minuter
VISAD :
805 ggr

Jaha, dykdags igen! Inte nog med att det var första dyket som Värmdö-bo, på värmdö, det var dessutom premiärdyk för nya datorn och argonflaskan....

Egentligen skulle jag vara hemma och greja lite.. Spackla, måla, spika lister, montera dörrfoder eller nåt annat skoj. Men, Stefan ville testa nya kamerahuset innan utlandsresan *avundsjuk* så jag hakade med på ett litet dopp.
Men först fick jag ju hämta flaskor hos Zell... Mina är ju inte bara i behov av provtryckning, de är dessutom inlåsta i grannens förråd...

Då senaste veckans loggar nämnt en extraordinärt bra sikt på Harm så styrde vi oss dit. Dessutom finns ju numera en lina lagd hela vägen ut och det tycker vi ju om.

Vi möttes i alla fall upp i Hemmesta och sladdade vidare ut mot Lillsved. Parkeringen var redan fylld av grodmän; Chrisitan Svärd m. sällskap var där och strax dök även Team SNE (Swills, Nilsson, Enefjord) upp från plurret.

Efter diverse skruvande, fixande med slangar och klädutlåning kom vi snart ner till vattnet. Då är Stefans handske trasig varför vi grejar lite till...

Väl i plurret visar det sig att Swills beskrivning stämmer bra, precis under stegen ligger linan som vi strax följer ut efter sandbottnen. Snart passerar vi en glasskiosk och en stund därefter når vi Harm.
Simturen har tagit längre tid än vi räknat med och vi fryser mer än trodde, varför vi beslutar oss för att göra ett kort besök. Dessutom hade jag bara halvt gasförråd när vi startade och det känns dumt att dela luft med Stefan samtidigt som han släpar på tre meters belysningsarmar till kameran.
Så, vi gör ett kort stopp på skutan. kikar lite runt bygget och spanar in i hennes mörka rum.

Hemsimmet gick bra och efter en stund når vi stranden igen. Himla smidigt det här med lina ut... Det gör ju att hon är betydligt lättare att besöka!!

Nya datorn var vattentät och argonflaskan funkade smidigt, så trots köld och halvtaskig sikt gick dyket hur bra som helst.

På vägen tillbaka möter vi ännu fler besökare som ska ut till dagens mest besökta dykmål.

När allt är inpackat i bilen bar det av hemåt igen. ut med dykgrejer, in med sopor och raskt vidare till tippen för lite "återvinningsmaterialsinlämning".

Tack Zell för pavorna och Stefan, ha det så bra i varmvattnet!!