Namn: Lösen:

Dyk nr: 103, Dyviksvraket, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2007-03-25
MAXDJUP :
12,7 meter
DYKTID :
37 minuter
VISAD :
524 ggr

Hela veckan hade jag sett fram emot att få dyka denna söndag. Vädret skulle bli fantastiskt och jag hade absolut inget annat på schemat. Tyvärr så bangade min ordinarie buddy Peter ur, och jag försökte istället ragga upp min reservbuddy Johan. Han visade sig dock vara sjuk. Jag var nu desperat, och bläddrade i min lilla svarta. Efter att fullständigt uttömt alla andra möjligheter, så var nu min absolut sista reservplan att ringa Robin. Jag ringde upp och vi kom snart överens om en lämplig plan. Efter samtalet satt jag en lång stund och funderade över hur jag hade kunnat sjunka så lågt.

Jag plockade upp Robin vid Grodskolan och vi satte av mot Dyvik. Vid ett snabbt stopp på OK inhandlades en engångsgrill och lämplig grillmat till Robin, vilket var en köttbulle-baguette. Själv hade jag stoppad några av de finaste grillkorvarna i min matsäck. Vi kom fram till Dyvik och började lasta av. Dimman började lätta och solen sken. Det var uppåt 15 grader i luften. Klädda för strid klafsade vi ut i vattnet, och påbörjade vårat dyk.

Vi landar först på segelbåten, och börjar röra oss utåt längs linan. Sikten är hyfsad, men långt ifrån så bra som den var vid det föregående dyket. Strax tornar vraket upp sig. Jag lägger mig och försöker fota någon grunka som ligger bredvid vraket, och blir frustrerad över hur svårt det är att ligga still tillräckligt länge för att få skarpa bilder. Vi rör oss upp mot fören och däcket. Robin envisas med att förstöra alla mina fotomöjligheter genom att lysa med sin lampa på motivet eller direkt in i kameran. Jag tillbringar säkert 5 minuter bara på att försöka ta en bra bild av fören. Robin tar under tiden flera turer kring vraket.

Vi börjar nu röra oss tillbaka till segelbåten, och sedan simmar vi bort längs klippväggen. Den begränsade sikten gör att dyket inte blir riktigt så intressant som det skulle kunna ha varit. Vi vänder snart, och tar en snabb titt på segelbåten, sedan ger vi upp och lägger oss på säkerhetsstopp. Väl uppe på fast mark så tar vi fram våra matsäckar, tänder grillen och njuter av maten och solskenet.