Namn: Lösen:

Dyk nr: 266, Dyvik/Tyresö - Dyviksvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Brodow  
DATUM :
2007-04-06
MAXDJUP :
12,5 meter
DYKTID :
24 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
800 ggr

Först tänkte jag ställa in dagens dykning eftersom en av mina bästa vänner gick bort i går morse. Men jag kom fram till att det var bättre att följa med och tänka på annat ett tag. Det var ett bra beslut för det blev en mycket trevlig dag även om just dykningen lämnade mycket övrigt att önska.

Första gången på Dyviksvraket var en härlig solig, om än lite kall vårdag. Vi var åtta dykare som samlats för dykning, grillning och umgänge.
Andreas och jag var först i vattnet och ytsimmade ut till PET-flaskorna. Direkt under nergången insåg vi att sikten var ganska kass, 1 - 2 meter.
Vraket var inte så märkvärdigt heller, kan dock tänka mig att det är ett fint dyk med bra sikt. Efter två långsamma varv simmade vi bort till segelbåten.
När vi var mätta på började vi simma tillbaka mot land efter uttagen kompasskurs.
När vi kom upp till ca 7 meter var det dax att tömma dräkten. När det var gjort var Andreas plötsligt borta.
Jag gick långsamt upp till ytan och där var han. Han hade poppat upp!
Vi har gjort ganska många dyk tillsammans och jag har aldrig sett honom vara i närheten av att poppa upp. Det visade sig att han hade fått skräp i ventilen så han trodde den var öppen fast den fortfarande var stängd.

Så kan man pricka av Dyviksvraket. Grillningen efter var faktiskt en större upplevelse än själva dyket ...

När vi grillat och softat en ganska lång stund började det drälla in mer dykare, både kända och okända. Bl.a. Herr Svärd med dotter och bekanta.

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Dyviksvraket
Andreas Brodow - Borgviken, Tyresö