Namn: Lösen:

Dyk nr: 92, Nacka strandsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-04-14
MAXDJUP :
18,9 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
502 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 15:06
Luft: 1x12 190-40 bar SAC 20,1
Vikt: 5 kg + Lampa
Medel: 11,2 m

Johan ringde och frågade om jag hade lust att dyka. Eftersom mina flaskor låg i bilen som var på utflykt med Maria fick jag låna en flaska av Johan. Han plockade upp mig och vi bestämde oss för att dyka på Nacka strandsvraket. Vi bytte om uppe vid vändplanen och för första gången i år var det ingen av oss som hade bråttom på med torrdräkten.

När vi kom ner för trapporna såg vi en massa pet-flaskor i vattnet och en man som berättade att dom höll på att projektera för en småbåtshamn och att det fanns dykare i vattnet. Vi gick runt hörnet och hoppade i det svalkande vattnet. På väg ner till vraket fungerade allt bra men när vi kom fram började masken att läcka. Det var mörkt och dålig sikt och det hela blev inte bättre av en mask halvfull med vatten.

Vi simmade längs med vraket, ner förbi lastluckorna, kollade på motorn eller vad det nu är och vände längs med botten där vi hittande mängd små simmande "gråsuggor". Vid det här laget börjar jag bli lätt framförallt i höger fot p.g.a. färre strumpor är vanligt kombinerat med att understället halkat tillbaka på höger ben. Vi simmade en sväng ovanpå vraket och jag hade 70 bar kvar så det var dags att vända (jag var lite mer noggrann med att kolla på manometern idag). Vi hittade inte linan tillbaka och jag var kraftigt desorienterad men Johan tog ett initiativ och simmade bort de få metrarna till klippväggen där vi gjorde vårt säkerhetsstopp.

På väg upp mot trapporna träffade vi på Swills och Thomas som just gjort ett dyk på 80 minuter - respekt...

Sammanfattningsvis ett dyk som fungerade riktigt bra i 10 minuter men som sedan var oharmoniskt i en halvtimme. Den läckande masken var triggern men frågan är om det inte var luftstoppet på förra dyket som spökade i bakhuvudet.