Namn: Lösen:

Dyk nr: 93, Båtmans brygga


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-05-01
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
51 minuter
SIKT :
3 meter
VISAD :
702 ggr

Ner: 16:30
Luft: EAN32 2x12 200-100 bar
Vikt: 2 kg + Lampa

Efter några hektiska veckor på jobbet var det röd dag som vi använde till att dyka. Jag vaknade upp på morgonen med lite huvudvärk så dykningen fick vänta tills jag piggnat till på eftermiddagen.

Vi valde ett anspråkslöst dykmål och åkte iväg till Båtmans brygga. Efter att ha tagit på oss utrustningen och växlat några (trevliga) ord med närmsta grannen hoppade vi i vattnet. Min dykdator hängde sig och angav 0.0 m och 17 grader i flera dagar innan den blev lobotomerad. Efter att dykdatorn var avskriven hoppade inflatorslangen ur och Johan fick sätta tillbaka den medan jag satt på knä på botten.

Vi simmade bort mot höger och vände åt vänster vid 21 meter tills vi stötte på ena "vraket". Vi gick sedan upp till 12 meter och letade efter andra vraket ett tag tills vi gav upp genom att skjuta boj... ...eller försökte i alla fall. Efter att jag släppt ut två meter lina var det knut/trassel på spolen och jag fick dumpa luft för att hålla mig nere. Vi valde att simma tillbaka långs med botten och gjorde ett säkerhetsstopp.

Sammanfattningsvis ett riktigt trevligt dyk med en mängd utrustningsproblem. Slutsatsen måste vara att man inte skall ha långa uppehåll (två veckor) eftersom det har menlig inverkan på utrustningen.