Namn: Lösen:

Dyk nr: 94, Sappemeer


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-05-05
MAXDJUP :
22,6 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
606 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 10:27
Luft: EAN27 2x12 110-100 bar SAC 22,7
Vikt: 2 kg + Lampa
Medel: 15,8 m

Johanna ringde och försökte värva mig och Johan som ersättare till lördagens utfärd med Viola eftersom hon hade öroninflammation. Efter ett antal turer slutade det med att jag ställde upp som ensam ersättare. Jag hade varit och hämtat ut min nya torrdräkt under fredagen och var riktigt sugen på att få provdyka den.

Jag avstod från vin till fredagsmiddagen och steg upp tidigt på lördag för att åka ut till Dalarö. Det visade sig att det gick riktigt fort att komma till marinan så jag fick en trevligt timma i solen efter lite släpande av utrustning.

Jag blev ihopparad med Joen och Magnus mina buddies för dagen. Vi gjorde upp en enkel dykplan och hoppade som första "par" i vattnet. Det var bra sikt i vattnet och vi sjönk ner längs med trossen mot vraket. Den nya torrdräkten fungerade bra, inget luft i fötterna och känslan gick från bra till enorm när jag såg vraket uppenbara sig med säkert 15 meters sikt.

Vi började med att simma genom lastutrummet på rad och tittade ut genom stagen. Vi simmade sedan runt byggen (jag skrapade av en del på mina flaskor) och gjorde ett varv över vraket bort till fören där vi simmade in på undersidan för att titta på fartygets namn (där vi mötte på dom andra - många dykare på samma plats). Vi kom överens om att gå tillbaka till bygget och jag passade på att titta ner i skortstenen.

Nu var mina flaskor nere på 120 bar men dom andra signalerade att det var dags att avsluta dyket så jag slapp vara den som "tvingade upp" oss. Jag hade fullt upp att hinna med när vi simmade tillbaka till uppstigningslinan. Vi steg upp längs med trossen och gjorde ett säkerhetsstopp innan vi var tillbaka vid ytan. Magnus torrdräkt läckte (igen - tydligen) men det påverkade inte dyket (starkt gjort) och Joen tog ett antal bildern - några riktigt bra.

Sammanfattningsvis mitt bästa vrakdyk någonsing mycket tack vare den otroliga sikten med bra ljus och min nya torrdräkt. Det fungerade också bra att dyka tre med två nya buddies.

Parkamraters loggar:
Magnus Gustafsson - Stockholms skärgård - Sappemeer
Magnus Gustafsson - Stockholms skärgård - TYR