Namn: Lösen:

Dyk nr: 97, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-05-10
MAXDJUP :
32,6 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
620 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 18:25
EAN32: 2x12 210-70 bar SAC 21,7
Vikt: 2 kg + Lampa
Medel: 21,6 m

Christan ringde och frågade om Johan och jag hade lust att hänga med på Ingrid Horn. Johan var upptagen så jag bestämde mig för att hänga på själv. Efter en stressig bilresa från Arlanda efter att SAS (som vanligt...) landat en halvtimme för sent stannade jag med andan i halsen vid kajen en minut efter utsatt tid.

Väl på båten tog sig Marcus och Thomas sig an mig som buddie (tack!) och vi byggde ihop en enkel dykplan. Efter att vi fått på oss all utrustning hoppade vi i vattnet och gled ner i det mörka vattnet. Thomas gick som etta, jag som tvåa och Marcus som trea. Vi simmade längs med linan till vraket och Thomas gjorde fast linan. Vi simmade nu en bra bit tvärs över vraket längs med vrakdelar. Jag skall inte säga att det var skrämmande men i alla fall rejält spännande att glida fram längs Thomas lina i mörkret. Jag ansträngde mig för att lägga mitt ljussken så att det skulla vara synligt för Thomas (jag har fått lite synpunkter tidigare på att jag lyser för mycket för egen skull).

När vi simmat "tvärs" över vraket påbörjade Thomas och Marcus någon form av förhandling som slutade med att vi simmade tillbaka efter Thomas som rullade in linan. Väl framme trasslades det lite med lina och vi simmade runt i lastrummet ett tag innan vi slutligen vände tillbaka längs linan. Vid 17-20 meters djup återkom ljuset och det kändes helt plötsligt varmare och mysigare. Vi gjorde en kontrollerad uppstigning där Thomas spexade med handskakningar (som jag förgäves försökte tyda som någon form av signaler) på grund av kalla händer.

Det kändes väldigt bra att dyka med så proffsiga buddies som det här dyket fick ta hand om både navigation och lindragning. Dyket hade blivit betydligt svårare om Johan och jag gjort det själva, inte minst eftersom ingen av oss har en reel.

Parkamraters loggar:
Marcus Sundberg - Dalarö, Ingrid Horn