Namn: Lösen:

Dyk nr: 240, Borgviken, Tyresö, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-05-12
MAXDJUP :
29 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
505 ggr

Efter en sen fredagkväll på 'krogen' så var jag lite seg när jag sent om sider vaknade på lördagen. När jag satt och åt 'frukost' så kom jag på att jag lovat hänga med och dyka med Aysel och Andreas i Borgviken, så efter att snabbt ha plockat ihop utrustningen så åkte och och fyllde luft på AquaSport (gratis är gott) där jag träffade Daniel och Johan (ingen av dem skulle dyka idag). När väl luftfyllningen var avklarad så jäktade jag vidare ner mot Tyresö. Ganska snabbt kom jag på att jag glömt min primärlampa hemma, och att jag inte hadde någon mat med mig, men det fanns inte tid att åka hem och hämta lampan, och mat (korv) fanns på OKQ8.
Väl på plats vid Borgviken (jag kom fram på utsatt tid på minuten!) så visade det sig att Andreas varit där i en halvtimme, och Aysel var försenad.
När Aysel dök upp så började vi i lugn takt förbereda oss för dyket, och ca 13:20(!) gick vi i vattnet.
Det visade sig ganska omgående att det inge behövdes någon lampa, för sikten var riktigt riktigt bra.
Vi simmade ut till lilla vraket där Andreas skickade upp sin ytkorv och förankrade den sedan i vraket så att vi skulle kunna se vars det liggen från ytan. Det silltades upp riktigt ordentligt innan vi simmade vidare mot klipporna.
Även nere på 29m så behövdes knappt en lampa (jag körde med min ClasOhlson), så bra var sikten, och på 17m djup så kunde man se solstrålarna på ytan!
Det blev ett mycket trevligt och avslappnat dyk, ett stort tack till Aysel och Andreas samt moder natur som för en gång skull gav oss kanonväder och kanonsikt.
Under ytintervallet så grillade vi och njöt av vädret.

Sikt 6-8m
Temperatur +4 grader
AVG 13.1m
SAC 16.3l/min
Pb 2kg

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Borgviken, Tyresö
Andreas Brodow - Borgviken, Tyresö