Namn: Lösen:

Dyk nr: 144, Stockevik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lena J  
DATUM :
2007-05-01
MAXDJUP :
14,3 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
602 ggr

Väder : Klart och sol och allmänt lugnt, 15 grader i luften.
Vattentemperatur : Yta 11 grader, maxdjup 8 grader.
Sikt : 5-10 meter, varierade lite
Utrustning : Torris, weezel, t-shirt, cykelbyxor, torrhanskar m fleecevantar
Paket och vikter : 10 L 232 och 11 kg (för lite..)
Djup, max/medel : 14,3 / 10,3 meter
Tid : 37 minuter
Luft i-upp : 190 - 40 bar => 150 bar slurpat
SAC : 19,97
Stopp : 3 minuter på 5 meter.

Syfte : Avrostning och få se stockevik.

Dagen syn : KATTFISK!!! ja och några stora mysko likbleka krabbor med ludna ben..

När alla andra gick ut och firade valborg låg jag och ålade under en ribb för att måla skrovet matchande grått, något som dels ledde till att alla som passerade plötsligt blev såå glada såå av att se mig (läs : de garvade åt synen). Men även att jag nästa dag var pigg och nykter, om än gråhårig (den båten kan jag numera med gott samvete säga gjort mig gråhårig) och med grå ton här och där i huden, helt hälsosamt! Förrutom Grå fläckar och grått hår hade jag även träningsvärk efter alla krativa rörelser för att komma åt..

Hade blivit uppraggad av Lena och en sådan kvinna kan man givetvis inte låta bli att nappa på så givetvis ville jag dyka! Hon visade sig vara en kvinna precis i min smak, m.a.o företogs dagen totalt befriat från stress eller prestige, underbart! Äntligen någon mer som förstår att frukost är svårt att få i sig och bör inhandlas och ätas i solen efter vägen och att det är skönt att dola på, gå igenom hur vi vill dyka och se på stället en stund innan dykning! Trevlig också!

Så småningom fick vi ändå på oss utrustningen och gick ned. Hade gissat utifrån sporadiska uråldriga loggar vikt till lilla flaskan och reagerade inte över att jag verkade gå ned lite sakta, var ju första dyket på ett tag så det var väl inte så konstigt och skulle nog gå bra. Om någon undrar så är även balansen annorlunda jämfört med dubbelpaket, så vissa rörelser kan ge nedgång i ryggläge. Visst hade jag kunnat rulla tillbaks men en kort stund blev det så iaf då jag var fullt upptagen att skratta åt vilken syn jag måste ge! Nåja, vände sedan över innan botten och vi började dyket under vilket jag förvånade mig själv med att komma ihåg riktigt bra, vad hade Murphy i baktankarna åt mig tro..

Kollade att allt verkade ok och gled sedan nedför den lilla minväggen ned mot botten. Väl där ägnade jag mig mer åt att se vad som den bjöd på än åt själva väggen, den kikades på mer under vägen tillbaks. Fick under dyket först syn på havskrusbär (kammaneter) som skimmrade vackert i lampans sken och sedan stensnultror, berggyltor, havstulpaner som svajade vackert, död mans hand, en minitorsk, vackra körsbärssjöpungar, sjöstjärnor varav en vit ishavssjöstjärna och maskeringskrabbor.

Det mer intressanta/minnesvärda jag fick syn på var lite saker som fick buddyn att haja till som en plattfisk som bara spratt upp och en frisimmande tejsefisk som stackars Lena trodde var en orm. Kunde inte förstå varför hon inte ville komma och se på den förrän hon berättade efteråt! :-) Fina illröda sjöborrar, varav en rent jättestor sågs också. Skrattade gott åt en ivrig eremitkräfta som antingen försökte slita ut en annan för att få skalet eller locka en ovillig till parning, rena eremitbrottningen!

De två riktiga höjdarna under dyket var annars några likvita stora krabbor med ludna ben, påminde mest om haiku-krabborna men de ska väl inte finnas här? mysko, har aldrig sett förut.. Och så till slut den riktiga lyckan! I en skreva ligger något som efter koll var en liten kattfisk, troligast en riktigt ung eftersom den var så pass liten! Jipppie! Nu har jag med fått se en! Gissa om jag visade Lena och gissa om min vanlige buddy fick mysko önskande ansiktsuttryck när jag berättade! :-) Yezzzzz!! Jag har sett den!!

Blev lite missförstånd sedan vid säkerhetsstoppet då våra datorer visade ca 2 meter olika, Lena undrade varför jag stannade vid det djupet vid röret och jag tyckte "hey där! stopp nu, jag vill allt göra säkerhetsstopp på 5 m och inte 3 meter!" och viftade tillbaks henne. Snäll som hon var låg hon kvar med mig *L* Började sedan gå uppåt men efter en kort stund var det bara att ge upp, jag var på tok för lätt.. Klamrade mig vid röret en kort stund innan jag släppte och gled upp medan Lena klokt nog kom efter lite lugnare, tur jag hade förvarnat om att det kunde hända vid tanke på viktgissning. Inte för att det gick så fort, datorn protesterade inte.

Väl uppe stökades lite med utrustning innan vi gled ned på stenen för lite mat i solen, loggning och snack och allmänt skönt slappande! Funderade på ett andra dyk men hoppade vid tanke på tiden och for till Paulssens som Lena inte träffat och klart hon måste få möta dem och se var man får bra fyllningar! kaffe och vaniljextraxtstestning i kaffet bjöds vi på där och hade ännu lite skön slappning innan det var dags för hemfärd och sköljning av utrustning efter en urskön dag, tack Lena!