Namn: Lösen:

Dyk nr: 146, Släggö, lysekil, dykningens dag


DYKARE :
PARKAMRAT :
Suss?  
DATUM :
2007-05-19
MAXDJUP :
4,3 meter
DYKTID :
20 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
714 ggr

Väder : Sol men blåsigt, 14 grader i luften
Vattentemperatur : 12 grader
Sikt : 5-10 m
Utrustning : Torris, weezel, t-shirt, tunna ullsockar + raggisar, torrhanskar, fleecevantar
Paket och vikter : 10 L 232 och 12 kg ( för TUNG? idag!??)
* Djup, max medel : 4,3 / 3 meter (enl. buddys dator)
* Tid : 20 minuter (buddys dator)
Luft i-upp : 215 - 160 = 55 bar
SAC : 21.15 (Ohh så strulig jag var, inte avslappnad)
Stopp : Du skämtar, se djupet.. :-)

Syfte : Undervattens tipspromenad

Idag hade jag och Per tänkt göra dagens goda gärning och städa vattnet lite men se av det blev intet då A/ Per inte var i fysisk form och klokt nog passade och B/ Organastionen för städningen var obefintlig, man ska kanske inte lägga en person som står redo att ta frugan till BB som kontaktperson nämligen..

Ok, nu var jag buddylös och vädret lockade inte först så lika glad var jag för det. men se, snart kommer solen och efter ett tag har jag både hunnit äta stadig frukost och bli uttråkad och man får inte roligare än man gör sig så jag drar med grejerna till lysekil på vinst och förlust, kanske springer man på någon och annars har jag ju ofta suckat över allt jag inte hunnit kika på och glass i solen vid hamnen är inte helt fel det heller! Hade dagen till ära givetvis min fina sportdykare t-shirt på mig dessutom måste tilläggas, bra reklamchans ju! :-D

Väl där drullar jag ett tag men inga bekanta. Suck.. vattnet som ju ser ut att ha bra sikt.. Går mot bilen för att köpa glass och dra hem när Robert hejdar blindstyret. Visar sig att de tänkt vara med på tipspromenaden och jag fick gärna haka på! Jippe! Jag får dyka det fina vattnet! Hämtar grejerna till brygga D men efter ett tag blir vi hämtade till dykbryggan, arrangörerna hade visst ändrat sig, igen.. Informationen var lite sådär, verkade inte direkt genomtänkt i allt.. Ex så berättades det inte att privata dyk direkt efter visst räknades som under oxygenes tillsyn och dykare som sedan trodde de dök privat diskades ur tävlingen.. Dåligt att inte säga det när de faktiskt sa till att de skulle dyka privat för att bli av med luft och datorerna sedan visar 2 dyk.. Jo, jag framförde tanken till en av de inblandade och föreslog att de skulle göra sådant klart inför nästa gång så att inte missförstånd skulle uppstå.. De drabbade blev självklart urförbannade.

När, så småningom, infot för tipspromenaden ges saknar en dykerska buddy och jag blir tillfrågad. Visst, hon ser inte galen ut så varför inte! Hon visde sig faktiskt vara både duktig och trevlig! På med grejerna och så ned! Attens så grunt banan lagts, började på 1,9 m och vårt max blev 4,3 m. Visst ska den ligga grunt så alla kan delta men det var liiite överdrivet :-) Jobbigt då min dator efter 5 minuter anser att jag är så grunt att jag är vid ytan och sedan inte anser att jag dyker, tur att buddy Suss? dator är mindre kinkig. Vad som däremot var strålande var att de lagt lina runt banan så att alla blindstyren och kompassidioter också hittar, det tackar vi för! :-)

Simmade iaf runt och gissade där vi inte visste svaret säkert eller bilder var otydliga alt vi var blinda och la tillbaks tre frågeblad på plats åt de andra. Rätt gott om liv i vattnet och go sikt. Hade en duktig och trevlig buddy dessutom men givetvis så var det idag allt roststrul uppenbarade sig, tack, tack för att det kom med okänd buddy.. :-) Nåja, hittade saker som ska ändras eller som behöver hänsyn med enkelflaska.

Resultatet då?
Jo, Vinnarna fick mask och snorkel och vi 2 andra lag (de orättvist diskade försvann förklarligt nog..) hade lika.. Oj, oj.. Nu blev det svårt för arrangörerna, inte ville de ha eller hade utslagsfråga.. Efter lite velande av dem skred "fröken Linda" in och föreslog att vi berättade för varandra vad vi var ute efter och hittade på något om vi ville ha samma. Visade sig att det var så käckt att vi var ute efter olika priser så då var det löst! Ok, jag var fräck att säga vad jag ville först men de andra såg inte sura ut så.. Däremot så, harkel arrangörer, till nästa år vore det trevligt om ni tänkte på att nu för tiden dyker även tjejer och vi har oftast inte herrstorlekarna M/L ... :-)

Tack Suss för ett trevligt dyk!