Namn: Lösen:

Dyk nr: 104, Mastvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-05-19
MAXDJUP :
28,3 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
259 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 15:02
EAN37: 2x12 230-150 bar SAC 27,9
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 14,7 m

Ett försök att se mastvraket utan att röra och förstöra. Vi gled ner längs med linan och vid 20-22 meter blev det beckmörkt. Jag sjönk ner som etta och vid mörkrets inbrott tappade jag referens och började bomba. Det slutade inte bättre än att jag landade på botten på 28 meters djup hållandes knappen på vingen konstant intryckt. Dunsen måste ha varit rejäl eftersom backupen fick för sig att friflöda. Det hela löstes utan att jag behövde skruva några kranar.

Efter bara någon sekund kändes en och sedan ytterligare en duns i ryggen. Det visade sig vara mina parkamrater som gick samma misstag som jag. Vi hade kommit överens på ytan om att göra en cirkelsökning för att hitta vraket men vi valde istället att formera oss i trekant i ett stort siltmoln för att sedan tumma dyket.

På väg upp på ungefär 10 meters djup såg någonting som otroligt nog såg ut som en mast med staglinor (det visade sig senare var en boj och några linor). Vi lämnade vår uppstigninglina för att titta på "masten". Ingen var sugen på att sjunka ner igen och eftersom vi tappat uppstigningslinan kanske 5 meter bort valde vi att stiga på våra "grannars" boj.