Namn: Lösen:

Dyk nr: 15, Lilla Knappen, Väderöarna


DYKARE :
PARKAMRAT :
Stefan  
DATUM :
2007-05-18
MAXDJUP :
16,1 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
377 ggr

Första dyket som utgick från Fjällbacka. Vi åker ut med en liten RIB- båt och det är väldigt väldigt guppigt. Jag och Stefan sitter längst fram och det är jobbigt att hålla i sig när vi kom ut på öppet vatten. Jag har dessutom inte hunnit få på mig torrhandskarna och när jag tar på dom är jag redan blöt om händerna och allt korvar sig så dom sitter inte alls på.

Vi blir nersläppta mellan lilla knappen och en liten kobbe. På väg ner så trycker jag på dräktventilen får att få in luft och märker att det blir lite kallt i dräkten... Rookiemistake att glömma dräktventilen, vi går upp och Stefan pillar dit den åt mig, och så ner igen.

Vi får simma genom kanalen i motströms det första vi gör på dyket för att sen hålla väggen på vänster sida runt lilla knappen. Lite jobbigt, dels för att det rä en transportsträcka på 5min då man inte ser ett smack av intresse, sen är det inget kul att simma motströms heller. När vi väl kommer igenom är sikten bra, och det finns ett djurliv som slår allt annat jag dykt på. Jävligt häftigt. Har kameran med mig men eftersom handskarna inte sitter på ordentligt blir topparna squeezade och jag överlämnar den till Stefan som får sköta fotandet. Handskarna läcker dessutom så förutom att jag är våt på magen blir jag blöt om armarna och dom fungerar mer som dåliga våthandskar än något annat. BLÄ! Jag ska fan klippa innervanten i dom där fucking handskarna!!!

Blyt kändes näst intill helt perfekt och det var ett nöje att simma omkring! Såg massor med djur men jag är kass på att id:a saker så jag lägge rin foton i loggen istället.

På vägen hem får jag inget grepp om snöret på båten med mina handskar som sitter halvt på, så jag tar av mig handsken. På något sätt då måste jag ha strypt blodtillförseln till lillfingret så när jag går in i duschen för att skölja av utrustningen så känner jag att fingret är bortdomnat från mellanleden och uppåt. Då försökte jag värma upp det sakta med handen men tyvärr nu 4 dagar efteråt så har det bara blivit lite bättre. Ska gå till läkaren och kolla upp det hela, kan ju va en nerv som ligger i kläm också men troligast är nog en lättare köldskada :(

Ytintervall: -
Tid i: 10:16
Tid upp: 10:44
Ny dykgrupp: -
Temp i vatten: 10
Temp på land: 17
Sikt: 15m
Vikt: 10kg (3+3 fram 2+2 i trimfickorna
Luft: ?
Uppstigningshastighet: 5:e rutan (SLOW) >120% (10m/min)
Kläder: tunnsocka+2tjockare; 2 fleecebenunderställ, 2 fleecelånga överdelar+fleeceväst+lång bomulsströja