Namn: Lösen:

Dyk nr: 19, Någonstans, Fjällbacka


DYKARE :
PARKAMRAT :
Monika  
DATUM :
2007-05-20
MAXDJUP :
13,7 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
373 ggr

För hög sjö och nästan alla bangade. Fick PK:a med Monika. På nergången kommer hon intener utan jag får gå upp och visa henne att hon har luft i dräkten... Sen när vi väl kommer ner och simmat en bit så läcker hennes mask, jag vill gå upp för att rätta till den åt henne eftersom huvan sitter innanför masken och jag inte ville rätta till den under vattnet. Var inte säker på hur hon skulle reagera om den vattenfylldes. Men hon vill simma vidare så hon fick masktömma ungefär varannan minut och det kändes inte alls säkert.

Kombinera det med att hon inte vill gå djupt för hennes dräkt läckte och att hon sa att jag ska vara inom en armlängds avstånd hela tiden så byggde det upp ett orosmoment hos mig, jag är ju faktiskt ganska nybakad dykare själv och vet ju inte hur jag hanterar en olyckssituation och under press/stress och det var väl det som byggde upp oron mest av allt... ja, sen simmade hon så jävla snabbt också så jag hängde inte alls med. Dom där 2 ynka ölen igår och sena kvällen straffade sig här kände jag, eller så är det allt slit med bumpiga båtfärder, bänglande med tung utrustning och dålig sömn i ett par dagar som gör att allt gick tungt.

Bara en öl, max två, inte fler än 3, högst 4, det blev 5, fick 6, spydde vid 7, började om vid 8, glömde bort 9an, kom tillbaks till 10an, fortsatte på 11, hinkade 12an...

Nere på djupet började Monika korka upp och jag ser henne febrilt få ut luft ur dräkten men inga bubblor kommer. Jag får tag i henne, drar ner henne lite och eftersom jag inte fattar hennes ventil så drar jag den i botten på ena läget och sen vrider den till hälften så då borde den ju rimligtvis vara hälften öppen tycker man... Och visst funkar det bättre nu och det blir lite nöjessimning och hon ser en hummer som jag missar för den går in i sin skreva och gömmer sig, dääm!

det är iaf ruter i tjejen, börja dyka vid 50 och är 55 bast nu och det är fan inte illa pinkat, och det är nog bara torrdräktsvanan som saknas eftersom hon dykt massor i varma vatten, och ett par tre dyk till i torris och hon kommer dyka som en sälunge i vattnet!

Efter det här dyket och den bumpiga färden tillbaka är jag helt slut så jag bangar faktiskt sista dyket ut till stora knappen, väderöarna och trots att jag är i behov av loggade dyk...

Ytintervall: -
Tid i: 09:44
Tid upp: 10:14
Ny dykgrupp: H
Temp i vatten: 11
Temp på land: 16
Sikt: 10m
Vikt: 10kg (5+5 fram 0+0 i trimfickorna
Luft: ?
Uppstiningshastighet: 5:e rutan (SLOW) >120%
Kläder: samma lika