Namn: Lösen:

Dyk nr: 243, "Fu Shan Hai", Bornholm, Danmark


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-05-18
MAXDJUP :
36 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
473 ggr

Efter ett välbehövligt ytintervall var det dax igen att bege sig ner till det kinesiska monstret.
Denna gången hade vi planerat lite mer innan vi gick ner. Planen bestod i att först hitta fartygets namn (jag missade de stora bokstäverna på första dyket) och sedan ganska omgående simma in i kommandobryggan. Namnet "Fu Shan Hai" hittade vi direkt (det satt på sidan några meter från nedstigningslinan), sedan simmade vi i rask takt bort till styrbordsidans ingång till kommandobryggan. Sten signalerar att jag ska simma in först, vilket jag gör. Precis när jag kommit innanför öppningen så börjar min lampa blinka snabbt som tecken på att batteriet håller på att ta slut!
Jag simmar igenom bygget, förbi en massa radarskärmar och liknande ganska snabbt. Väl ute på andra sidan lägger jag mig och väntar på Daniel och Sten. En kort stund senare kommer de fram till mig och visar att de vill simma samma väg tillbaka, och eftersom min lampa inte verkar vara slut så hänger jag med (jag hade backuplampan redo om det skulle bli svart).
Tiden närmade sig deco, så vi gick upp på taket och tittade på en stor parabolantenns-dome och Sten hittade något som såg ut som en liten styrpulpet med spakar och liknande mitt på taket.
Uppstigningen gick lugnt (mycket lugnt), jag hamnade någon minut in i deco, men det försvann på vägen upp innan vi kom till säkerhetsstoppet.
Ytterligare ett trevligt dyk på 'kinesen'
Sikt 10-15m
Temperatur +8 grader
AVG 22.6m
SAC 13.9l/min

Parkamraters loggar:
Karsten Ovesen - Åland (Oxygene), Plus