Namn: Lösen:

Dyk nr: 278, Vagnhärad


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan, Viktor och Johanna  
DATUM :
2007-05-25
MAXDJUP :
14,6 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
440 ggr

Så skulle jag äntligen få chansen att slutföra min Tech1-kurs tillsammans med en DIR-F kurs som skulle göra sitt utedyk.
Dagen började illa med att jag vaknade kanon-förkyld. Eftersom snoret var rinnande så borde det inte bli några problem med tryck-utjämning, så jag bestämde mig för att bita ihop och köra.

Väl i vattnet kändes det bättre men tyvärr så gick inte dykningen så bra som jag ville. Dels är jag väl inte riktigt mogen ännu, jag behöver träna mer uppstigningar och avvägning med task-loading. Dels så grejade jag inte att fokusera på mer än en pryl i taget. Så fort jag blev task-loadad så tapppade jag avvägning på ett sätt som jag inte brukar göra. Jag är ganska säker på att det berodde på förkylningen. Jag vill inte skylla ifrån mig, jag hade troligtvis inte klarat även om jag var frisk, men då hade jag i alla fall fått chansen att göra mitt bästa. Dessutom var jag helt anfådd efter dyket.

Dagen efter körde jag DM-kursen där vi skulle lära oss dema skills i Lögarängsbadet. Då fick jag bekräftat hur illa, i alla fall jag funkar, med feber och skit i kroppen. Jag kom iinte ihåg hur man tömmer en mask! Jag försökte genom att dra ut överdelen som man gör när man fyller och blåsa ut. Till slut var vi tvungna att gå upp till ytan där en as-garvande Jaesper talade om hur man skall göra. Snacka om hjärn-släpp!

En fånig incident, jag fick hjärnsläpp när jag skulle skjuta säck och glömde kvar pistolhaken på spolen. Givetvis fastnade jag på pistolisen och korkade halva vägen upp.
Så nu är det bara att bita ihop och få ihop dykningen tills nästa gång!

Men en bra lärdom fick jag i alla fall med mig. Jag fick tydligt uppleva hur dykningen påverkas när hjärnan inte funkar riktigt till 100% och kondisen inte hänger med.
Visst, det kanske funkar på fluff-dyk men så fort det börjar bli lite avancerat med t ex kyla, mörker, djup, overhead, ström eller dyl så är det bättre att avstå!

Parkamraters loggar:
Viktor Edlund - Vagnhärad