Namn: Lösen:

Dyk nr: 420, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Rinaldo  
DATUM :
2007-05-25
MAXDJUP :
31,6 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
691 ggr

Då norris kommit till stan skulle det dykas minnsann. Dykhelgen inleddes starkt med Tyr efter jobbet på fredagen. Tokstollarna samlades nere i Karlslund och Weigle som dagen till ära fick dras med oss förstod snabbt hur landet ligger när man samlar ett gäng dysfunktionella klåpare på en dykbåt.
Petter öppnade starkt med att hålla på köra ner hela bryggan medan Niklas sprang efter kaffet. Stackarn höll på får hjärtinfarkt när han kom tillbaka och såg Petter nervöst ryckandes i reglagen.

Till slut kom vi iväg och tuffade bort mot Tyr. Väl framme insåg vi att det inte fanns någon boj och det tig en stund av spanande innan Tysken (dvs. jag) hittade tampen som flöt under ytan. Hökögat räddade dagen igen!
Vi la till vid skutan och första teamet gjorde sig redo. Efter en stund var turen kommen till mig och Rinaldo så vi plumsade glatt. Väl nere såg vi rostmoln komma ur varenda vrå av skutan och det var bara att konstatera att herrarna som hoppat ner innan hade rört till ordentligt. Varje gång man tittade in någonstans såg vi rost och 1-många dykare som härjade loss. Styrhytten var lika siltig som vanlit och Rinalde visade hur man tar sig ut genom fönstret med en sjua under armen.
Vid styrborsdlanterna mötte vi swillsen och norris. Här blev det lek med lanterna som lös rätt bra när Rinaldo planterade 50w HID i den.
Mer snurrande runt skutan och sen en godtycklig uppstigning med ett högst godtyckligt deko.

Väl uppe var det kaffe, n***erbollar och skitsnack samt att vi glatt förkundade att Niklas med buddy lika gärna kunde skita i dyket för det fanns ändå ingen sikt kvar ;-)
Runt 1 snåret på kvällen var jag hemma igen från denna magiska afton och försökte somna. Kvällsdyk är underskattat.

/C