Namn: Lösen:

Dyk nr: 20, Breviks Brygga


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hansi, Filip & Mr X  
DATUM :
2007-05-30
MAXDJUP :
19,1 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
551 ggr

Utflykt med Fantas Dykdagis... En rolig utflykt som började med ett pitstop på McMögel. tror vi kom upp i 14st dykare och det var riktigt kul.

Jag dök i en 4 med Hansi, Filippa och en till vars namn jag inte kommer ihåg just nu. Ska uppdatera loggen hemifrån sen.

Eftersom jag dök med 10kg på vsätkusten tyckte jag att samma kläder här borde ge ungefär 8kg, men jag glömde att jag tagt av mig både kameran och kroven och dom väger en del också. Men jag dök ju med 8kg på alviksvraket. visserligen med våthandskar... Och så hade jag en mares abyss idag också istället för min V42:an som är på service. Tyckte ju att det skulel bli bra, men jag hade fett med problem att komma ner.

Korkade upp en sväng och försökte följa bubblorna medans jag försökte pressa ut all luft igen. Gick till slut och efter en halv minuts simmande såg jag vad jag trodde var Filip komma simmande. Så vi slog följe. Hade jag vetat att det "bara" var Hansi så hade jag ju inte haft prestationsångest för min avvägning under vattnet hela dyket haha...

Vi stötte på ett par med dubbelflaskor, svängde av mot djupare vatten och tydligen hade några slamkrypare varit före oss och siltat upp hela jävla botten så vi vände ännu en gång. Hansi visade att han frös, (fast jag fattade ju som att han frågade mig om jag frös hahaha) menjag följde med Hansi upp när han gick upp ett par meter mot varmare vatten. Hansi så g en plattfisk som jag lyckades missa trots att jag lös rakt på den. Det förutom en upphittad ratt var ungefär det roligaste vi såg på det här dyket, men det var ett behagligt dyk... Lugnt tempo och kul att bara komma i vattnet tillsammans med ett så kul gäng!

Ytintervall: -
Tid i: 20:17
Tid upp: 20:57
Ny dykgrupp: R (om jag minns rätt från loggboken)
Temp i vatten: 4
Temp på land: 16
Sikt: 4m
Vikt: 8kg (4+4 fram 0+0 i trimfickorna
Luft: 320 - 60 bar
Uppstiningshastighet: 5:e rutan (SLOW) >120%
Kläder: samma lika