Namn: Lösen:

Dyk nr: 207, Gräddö hamn, Gräddövraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-03
MAXDJUP :
13,1 meter
DYKTID :
75 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
464 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Först en hel del funderande - var ska vi dyka? Många tankar och några förslag ledde till Gräddövraket ("VA?!? Har du inte varit där??" /Bill - tack för förslaget :-)

Ett snabbt dyk en söndagsmorgon för att sen hasta hem och leka seriös familjefar. Jo, hej du! Gräddö är ju inte nästgårds och Matti glömde prylar i bilen några gånger (hmmm, ringrostig??) och så 75 min under ytan å så ett fantastiskt väder och härlig omgivning så det blev en lunch på bryggan. Härligt!!

Nåväl, dykningen da? Jo, beskrivningen av var Gräddövraket ligger och vilken brygga är väl inte helt toktydlig kanske. Vi tog Bygdegårdens brygga för där såg det nice ut och dom höll på med kajak "pröva på" så då fick vi ju lite sällis :-)

Simmade ut och runt hit och dit och sen åt vänster och sen när det blev 13 m så insåg vi att vi skulle behöva leta mer och på ett annat ställe. Efter lite rundsimning så hamnade vi där vi skulle (efter att ha passerat lagd lina till en eka, tack Robban Rönnkvist). Mycket trevligt dyk med mycket att kika på och helt OK sikt (för en Stockholmare). En trevlig dykdag som tyvärr (?) blev lite längre än väntat.

(För dig som undrar så ligger Gräddövraket vid bryggan till VÄNSTER om ångbåtsbryggan om man tittar ut mot vattnet. Det går just nu INTE att gå ut på betongbryggan för lejdaren ligger inte på plats)

2 x 1 kg fotvikt
Poseidon 2 x 6 x 300
295 - 110