Namn: Lösen:

Dyk nr: 11, Kolsva fältspatgruva


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-06
MAXDJUP :
19,5 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
527 ggr

Efter ytintervall på 1,41 så var det dax igen, denna gång var det inte RIKTIGT lika jobbigt att få på sig torrdräkt (det va inte lika mycket pustande o stånkande från dykkamraterna heller). Säkert för att man blivit lite nedkyld o blöt i håret.

Detta dyk hade vi bestämt innan att jag skulle göra med Jocke (trots att jag märkte att han helst hade dykt med de andra grabbarna...så han kan dyka djuuupt).

Vi går ner ungefär vid samma ställe o Jocke är van att dra ner mig. Men jag börjar lära mig att tömma lungorna, andas in lite o sen tömma igen...det kommer ;o) Nu känner jag mig riktigt stadig, vi tar det lugnt o tar en vänster sväng runt gruvan. Jättemysig platå, ljust fint o varmt o skönt. Sen när vi kommer under 12 brrrr kallt...men vi går djupare ändå (jag frös inte, det var min dykbuddie). Tränar lite avvägning o hålla ihop händerna (känns inte naturligt än) men det går bättre o bättre. Efter en bra stund bestämmer vi oss för att gå upp, efter ett säkstopp förstås (jag har då ca 50bar kvar i flarran). När vi kommit upp ser vi...att vi är så långt från igångsplats vi bara kan. Vi går ner igen o simmar på 5-8 meter, då räcker luften lite längre.

När jag har 30 bar kvar vill jag gå upp o då är vi mycket närmare. Jag bestämmer mig för att ytsimma tbax.

Vad vi såg, lite abborrar. Många ölflarror o annat skräp. Träd under vattnet (rätt coolt, tror de var granar).

Ååå varför tog den här dykdan slut...när går nästa utfärd?! :o)

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Kolsva, Fältspatsgruva