Namn: Lösen:

Dyk nr: 41, Elmeshultasjön


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-12
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
455 ggr

Andra dyket för dagen, drog iväg till Elmeshultasjön inte långt från solberga, där farmor och farfar har sommarstuga. Dom har en djupkarta över sjön uppsatt på väggen i stugan som vi som barn har tittat och beundrat många gånger. Det finns ett hål mitt i sjön som går ner till 16m som alltid har lockat oss.
Att nå ett visst djup har man väl lärt sig att det aldrig ska vara ett mål. Men då det bara finns dy i sjön så är djupet det enda som är värt att dyka efter. Sen kan man ju kanske få se en gren eller en mussla på vägen ner om man har tur :)

Hur som helst utgick vi från farmor och farfars brygga. Det va smidigast så. Detta innebar dock ett ganska långt transportsim för att komma fram till djupen. Vi tog kompassriktning och drog iväg... Pga lite felnavigering som troligtvis berodde på strömmar nådde vi aldrig djuphålet, kom bara ner på 11m, där va kolsvart och svinkallt. Ganska kusligt, hade varit omöjligt utan lampa. Hade ca en halvmeter sikt. (trodde inte det kunde vara strömt i en så liten insjö, men det kunde det tydligen, hade blåst ganska mycket under dagen).

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Elmeshultasjön
Johan Kärnhall - Solberga stenbrott
Johan Kärnhall - Elmeshultasjön