Namn: Lösen:

Dyk nr: 39, Bergshamra, Largen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-20
MAXDJUP :
7,6 meter
DYKTID :
64 minuter
SIKT :
5 meter
VISAD :
694 ggr

Jag hade laddat för en båtutfärd med dyksällskapet till Harm men den bliv till min stora besvikelse inställd. Jag och Andreas skulle ha kursavslutning med bl.a. lindragning.

Tillgång till bil och tid samt ett fantastiskt väder gör att det blir dykning i alla fall. In till dykskolan i Åkersberga för påfyllning av flaskor. Fick ett batteri isatt i den lånade dykdatorn och sedan iväg till Largen.

Planeringen bliv en kopia på det nattdyk vi gjorde här för en vecka sedan.

Ihopp vid den bortre stället och kompass navigering mot grundet. Sikten var strålande, säkert 5 meter om inte bättre. Vi höll en fin formering och det blev dubbel OK från Andreas när vi efter en dryg kvart kom rakt på revet. Navigeringsövningarna har kanske gett resultat. Vi gjorde ett långsamt högervar runt halva revet och sedan tillbaka med titt på en hel del nyfikna med lite avvaktande abborrar.

Kontrakurs hölls med en hel del stopp för att resa lite pinnar i dyn, lyfta lite större träddelar och tillsist en stock som bara skulle röra på sig. Vipps så dök en kräfta upp, störd i sin lugna ro. Han fick lite hjälp upp i vattnet där han kvickt simmade baklänges med stjärten. Så väldigt lustigt ut.

Åter på kontrakursen närmade vi oss land vilket märktes av att det grundade av. Då det var lite kvar innan vi gjort en timme undervattnet blev det 90 grader ut i sjön. Lek lynnet tog över. Nytt Largen djuprekord försökte att sättas genom ”dyk genom dyn”, sjöjungfrusimspark med skruv övades och jonglering med stenar prövades.

När timmen undervattnet var fylld simmade vi mot land och ytan. Nu kommer dagens överraskning… Mitt framför oss stod våran bil. Vi var tillbaka prick där vi gick i.

Ett avslappnat och roligt dyk med god avvägning och strålande navigering.

Som vanligt smakade latten på McDonalds utmärkt :)