Namn: Lösen:

Dyk nr: 29, Östersjön, Häfsövraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-01
MAXDJUP :
8,2 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
VISAD :
254 ggr

Forts M/F Gefionutfärd i östersjön. Söndagens första dyk (totalt: dyknr 6)

Häfsövraket- fakta se dyk nr 28.

Vädret var strålande så vi gick upp vid halv åtta och började rigga. Väckte en person som skulle vara ytbevakning, men fler började så smått stiga upp för att titta.

Dyket: Började med ett litet ytsim mot land för att förlänga dyktiden på vraket. Gick ner och hittade återigen inte vraket! (Hur är detta möjligt med ett så stort stålfartyg?). Svängde av när det blev grunt och hittade sedan fören och bogspröt (efter ca 2-3min dyktid). Följde utsidan till aktern, gick sedan längs däcket tillbaka på insidan. Mycket bättre sikt och fick nu snabbt en uppfattning om hur vraket såg ut. Tittade in i hytten och lastrummen. Hittade allt skrot som skulle ligga runt om som folk dumpat från land: Tvättmaskin, spis, trampebil, träningscykel, hästräfsa och plåttunnor med mera.

Då vi var nöjda med dyket (hade bara 100bar när jag gick ner och Gefion skulle avgå vid kl 9) så bestämde vi oss för att gå upp vid aktern på vraket. Och det visade sig att vi nästan kom upp till dykstegen. Alltså låg inte vraket där besättningen trodde utan mycket längre ut. Detta var orsaken till att vi missade det, vid ytsimmet hade vi hunnit över och kommit på insidan.

Vi var mycket nöjda med dyket, delvis pga de höga förhoppningarna efter det misslyckade dyket kvällen innan!

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Östersjön, Söderbåden
Henric Kärnhall - Östersjön, SV om grundet Garpen
Henric Kärnhall - Östersjön, Häfsövraket