Namn: Lösen:

Dyk nr: 30, Östersjön, söder om grundet Garpen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-01
MAXDJUP :
24,1 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
VISAD :
336 ggr

Forts M/F Gefionutfärd i östersjön. Söndagens andra dyk (totalt: dyknr 7)

Vi bestämde oss för att skippa "Tidningsvraket" Maria och istället åka utomskärs och chansa på ett grund att dyka vid. Detta på grund av att det var jättebra väder och blåste ej mycket.

Chansningen visade sig vara lyckad! Vi gick ned längs ankarlinan, och följde sedan en kompasskurs åt det håll det skulle vara brant ned till djup. Kom till flera avsatser där det stupade ett par meter. Kom slutligen till en svagt sluttande platå, fortsatte tills det var platt och vände tillbaka (dykets maxdjup 24m). Sikten var här jättebra och man såg långt åt alla håll, häftig känsla.

Då vi kom till väggen vände vi på en sten för att hitta samma plats. Följde sedan väggen åt ena hållet längs en djupkurva (ca 18-20m). Vände sedan och följde övre kanten till väggen tillbaka. Hittade vår markering och återupptog kompasskursen. Gick upp på grundare vatten, här fanns mer växter och mer fisk: Tejsefisk, Oxsimpa, skrubbskädda, mycket småspigg i lekdräkt (röda). Över 10m var dock sikten väldigt dålig. Hittade ankarlinan och gick upp längs den.

Bra dyk, kul att chansa på en plats på sjökortet där kanske ingen har dykt förrut. Och att det blev en så bra dykplats.

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Östersjön, Söderbåden
Henric Kärnhall - Östersjön, SV om grundet Garpen
Henric Kärnhall - Östersjön, Häfsövraket