Namn: Lösen:

Dyk nr: 31, Östersjön, Söderbåden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-01
MAXDJUP :
25,9 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
VISAD :
272 ggr

Forts M/F Gefionutfärd i östersjön. Söndagens tredje dyk (totalt: dyknr 8)

Efter att lyckats chansa på en bra dykplats gjorde vi nu samma sak igen. Gick ännu längre ut med båten till ett grund som hette Söderbåden.

Dyket: Här låg båten på ännu grundare (ca 5m) och stenbottnen var täckt av små gröna växter och alger. Hade bestämt att simma söder ut och sedan vända vid halva tiden. Naturen varierade väldigt mycket under dyket. Då vi kom ner på lite djupare (10-15m) var bottnen fullständigt täckt av små musslor. De satt på varandra i små klumpar. Såg här en liten torsk simma iväg. kom sedan till en vägg och djupet ökade och marken ändrade återigen karaktär. Nu blev det grå sten botten. Hittade ett område med vit sand blandat med krossade mussel och snäckskal. Bestämde att vi skulle fortsätta på den karga stenbottnen i 3minuter och sedan vända.

Hemvägen var inte lika spännande då man visste vilken botten man skulle vänta sig och även vilka djup. Blev anfådd och (troligtvis pga lite hungrig och så gick det lite dyningar) lite illamående. Hittade en stor rötsimpa (ca 20cm). Sikten blev mkt sämre då vi kom upp på grundare vatten.

Ett bra dyk men tråkigt att behöva simma hela vägen tillbaka då det inte längre var någon spännande upptäcksfärd. Kom upp en bit ifrån båten och fick ytsimma.

-------------------------------

Utfärden är nu slut och vi lyckades hinna med 8 dyk mellan fredag kl 22 och söndag kl 17! (De flesta övriga på båten gjorde 6 dyk). Vi var jättenöjda med dyken och hela utfärden i helhet (ett plus för jättegod mat).

Total dyktid var 5h 45min

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Östersjön, Söderbåden
Henric Kärnhall - Östersjön, SV om grundet Garpen
Henric Kärnhall - Östersjön, Häfsövraket