Namn: Lösen:

Dyk nr: 114, Småholmarna, Gullmarn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-29
MAXDJUP :
26,8 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
287 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 12:31
EAN33: 2x12 200-95 bar SAC 22,4
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 16,7 m

Utfärd med Fantasea. Jag hade tänkt vara ledig hela torsdagen och förbereda långhelgen i lugn och ro men jobbet satte käppar i hjulen så jag fick tillbringa förmiddagen i Enköping istället. Vid lunch åkte jag till Oceanic tech och fyllde mina tvillingar och for sedan den långa sträckan till Fantasea där jag skulle träffa Bengt som tydligen ville ha skjuts till Ellös. Klockan halv fyra åkte vi till slut söderut och stämde möte vid A6 i Jönköping där vi handlade mat och åt på äckel Donalds. Efter drygt sju timmars resa var vi till slut framme och inkvarterade oss. Utanför blåste det rejält och det knakade och dånade i huset.

Vi delades in i dykpar och tilldelades en båttid (vi var så många att båten fick åka två vändor). Jag fick den sena tiden men alla utom jag verkade morgonpigga (och högljudda) och jag vinglade ur sängen klockan sju trots att det inte var dags för dykning förrän klockan 11.

Vi skruvade ihop våra prylar, tog på oss torrdräkterna och lastade båten. Eftersom det gick så mycket sjö var utfärden ställt till Gullmarn.

Väl vattnet fick vi ett dyk med grumlig sikt. Såg smådjur på platån, sjöstjärnor, eremitkräftor m.m. Häftigt språngskikt med stor temperaturskillnad. Avslutade dyket med att hångla med en brännmanet.

Jag hade tillbringat onsdag kväll med att borra två par nya hål i min platta. Detta för att få ner tyngden (fotlätt) och ner förstastegen (så att jag skulle kunna vrida huvudet längre bakåt). Jag prövade det närmare hålen (ca 2 cm) och det fungerade bra.
Jag är nog vrakdykare trots allt...

Parkamraters loggar:
Magnus Keijser - Nabben, Ellös