Namn: Lösen:

Dyk nr: 48, Östersjön, Häfsövraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-30
MAXDJUP :
12,5 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
VISAD :
327 ggr

Båtutfärd (Liveaboard) med M/F Gefion. Linköpingssportdykarklubbs båt.
18meters stålbåt med kök och 8-10 sängplatser.
Skeppare: Dennis Malmström
Gast: Lasse och Thomas
+6st dykare
------------------------------------------------------------------------------------
Lördag dyk 3/3, Totalt dyk 5/8 :

Efter ett ytintervall på ca fem timmar och mycket trevlig och god grillning (på däck) var det dags för nattdyk igen och dessutom ett vrak. Måste bara säga att maten vi har blivit serverade under resan har varit otroligt god :)

Efter grillningen var det bara ett mindre gäng tappra dykare som var kapabla att dyka :)

Vraket var en pråmliknande står plåtbåt som låg ganska grunt, något lutande. Bogspröt bara en meter under ytan och djupaste delen av aktern låg på 8-9m.

Kvällens dyk blev för oss (men mest mig) ganska misslyckat. Pga lite felaktig beskrivning av var vraket låg irrade vi runt i ca 30min innan vi hittade det. När vi väl hittade vraket var det väldigt mörkt och ganska dålig sikt. Jag upplevde det hela ganska skrämmande eftersom vi inte hade en aning om hur stort vraket var, hur det låg eller någonting. Vi viste inte om vi va under, bredvid eller kanske tillochmed inne i vraket. Det hela förvärrades av att min dräckt läckte i halstätningen och jag ville därför avbryta efter bara några minuter på vraket. Upplevde dessutom dyket som osäkert och läskigt - trots bara några meters djup.

När vi kom upp bestämde vi oss (Johan och jag) för att ställa klockan tidigt och gå upp och göra om dyket imorgon före frukost - det låg ju för bövelen ett stort vrak där nere och väntade på oss som vi inte fått se än!

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Östersjön, "Gröna Maja"
Johan Kärnhall - Östersjön, Häfsövraket
Johan Kärnhall - Östersjön, "Ringaren"