Namn: Lösen:

Dyk nr: 49, Östersjön, Häfsövraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-01
MAXDJUP :
8,5 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
VISAD :
265 ggr

Båtutfärd (Liveaboard) med M/F Gefion. Linköpingssportdykarklubbs båt.
18meters stålbåt med kök och 8-10 sängplatser.
Skeppare: Dennis Malmström
Gast: Lasse och Thomas
+6st dykare
------------------------------------------------------------------------------------
Söndag dyk 1/3, Totalt dyk 6/8 :

Klockan ringde halv åtta. Gick upp på däck och såg att vädret hade blivit ännu bättre, nu va det nästan klarblå himmel och solen va uppe! Lördagmorgonen hade börjat med regn, men det slutade lagom till första dyket, därefter blev det bara bättre.

Gick ner och meddelade Johan att vi dyker. Frågade sedan Micke som hade vaknat om han ville vara ytbevakning. Vi tryckte i oss en banan, drack lite vatten och riggade utrustningen. Denna gången lyckades vi också simma förbi hela vraket, men kom som tur va rätt på bogspröt när vi vände. Ägnade 30 perfekta minuter på och runt om vraket, helt otroligt häftigt! Det va tydligen känt att det låg en skrotad båt här för många hade använt platsen som soptipp. Vi såg allt från tvättmaskiner till en träningscykel (en sån man har inomhus!)

När vi kände oss nöjda och misstänkte att frukosten var serverad gick vi upp vid aktern för att se var (fan) vraket låg någonstans. Till vår stora förvåning kom vi upp bara 5m ifrån dykbåten :)

Om gårdagens nattdyk var det sämsta dyket så va det här det bästa - ångrar inte att vi gjorde om det. Iom detta dyket leder nu också Johan och jag jakten på flest dyk :)


Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Östersjön, Söderbåden
Johan Kärnhall - Östersjön, söder om grundet Garpen
Johan Kärnhall - Östersjön, Häfsövraket