Namn: Lösen:

Dyk nr: 50, Östersjön, SV om grundet Garpen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-01
MAXDJUP :
24,1 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
VISAD :
256 ggr

Båtutfärd (Liveaboard) med M/F Gefion. Linköpingssportdykarklubbs båt.
18meters stålbåt med kök och 8-10 sängplatser.
Skeppare: Dennis Malmström
Gast: Lasse och Thomas
+6st dykare
------------------------------------------------------------------------------------
Söndag dyk 2/3, Totalt dyk 6/8 :

Eftersom det var så otroligt bra väder och svag vind så hade Dennis och Lasse (som va fisk-galningar) önskemål om att vi inte skulle göra fler vrakdyk utan istället göra en chansning och lägga till vid någon grynna längre ut i östersjön. Och detta lät som en bra ide - de vrak som fanns att välja på kommer vi säkert ändå dyka på senare någon gång.

Grundet skulle vara på 3m, det hittade vi inte, utan la till på 10m. Tog man sikte mot en ö längre bort skulle man komma ner på 20-30m.

Det blev ett väldigt bra naturdyk, klarast vatten hittills, väldigt bra sikt. Johan och jag började med att ta sikte mot det lite djupare området. Kom efter ett tag ut på en plattå som låg på 24m. Då inget mer spännande hände och djurlivet va ganska begränsat vände vi tillbaka till 10-15m djup, följde en vägg fram och tillbaka, här fanns mer fisk, avslutade dyket med en runda på ca 10m djup, här va mest djurliv. Såg bla Tejstefisk (en ålliknande fisk som är platt på höjden), Kantnål och Oxsimpa. Detta blev helgens längsta dyk - vilket borde tyda på att vi trivdes.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Östersjön, Söderbåden
Johan Kärnhall - Östersjön, söder om grundet Garpen
Johan Kärnhall - Östersjön, Häfsövraket