Namn: Lösen:

Dyk nr: 286, Lövsta, Hässelby


DYKARE :
PARKAMRAT :
Henrik Lorin  
DATUM :
2007-07-04
MAXDJUP :
35 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
0,5 meter
VISAD :
412 ggr

Vi gick i vid den lilla båtklubben och ytsimmade runt udden där vi gick ner.
Planen var gå ner vid bilvraken och sedan ta oss ner hyfsat djupt för att sedan skjuta säck och byta gas vid 21 meter och öva uppstigning med stop var tredje meter därifrån.
På knappt 20 meters djup såg vi ett av bilvraken. Där var sikten OK ungefär två meter. När vi sedan tog oss djupare försvann nästan all sikt och vid 35 meter bestämde vi oss för att börja gå upp. Problemet vara att vi inte hittade berget och uppstigningen skedde i det stora svarta.
Vid 21 skulle jag skjuta säck. Jag hade problem med att få fram säcken så det tog lite tid. När den väl var uppe gjorde vi ett gasbyte som kanske inte var historiens snyggaste och började uppstigningen som tyvärr blev lite jo-jo. Men vi höll i alla fall ihop :-)
Vid ett tillfälle hade jag inte hunnit med att veva in linan ordentligt utan lyckades snurra in mig själv i dem. När Henke skulle hjälpa mig fastnade även han. Jag fick bort linan från honom och lyckades även frigöra mig själv. Det är tur att vi är så lugna killar annars hade det kunnat accelerera.
Vi överlevde även om kanske inte vår stolthet gjorde det.
Men man lär sig mycket på ett dyk som detta.
EANx 25