Namn: Lösen:

Dyk nr: 93, Kvinnersta södra


DYKARE :
PARKAMRAT :
Manuel Tenser, och Martin  
DATUM :
2007-07-07
MAXDJUP :
14,6 meter
DYKTID :
53 minuter
VISAD :
605 ggr

Första dyket med Martin och första dyket i Kvinnersta. Eftersom Martin var lite ringrostig (inget dyk på 4 år!!) så kändes det tryggt att Manuel var med och guidade första turen.

Vi låg ganska grunt, 4-6 m hea dyket. Hade glömt hur jobbigt det är med fötterna på det djupet. De vill liksom flyta upp hela tiden, så jag fick hålla emot ganska mycket. Körde dock med fotvikter som nog hjälpte till lite grann. Hade rätt mycket fokus på att Martin kände sig konfortabel under dyket, med tanke på att det var ny utrustning, nya parkompisar (dessutom 2 att hålla koll på) och nytt dykställe. Han verkade dock snabbt vara med i matchen. Så säker hade jag aldrig varit efter 4 års uppehåll!

Det var ganska dålig sikt, många dykare innan hade dragit upp rätt mycket silt. Vi såg dock några stora fina abborrar och några kräftor.

Vi gick ut åt höger efter tunneln, låg längs 5-m kanten fram till grottan, gick in och kikade runt lite (mycket kräftor därinne!) och sedan vände vi, gick ner till ca 15 m, men det var rätt kallt så vi gick uppåt igen ganska snart.

STOR abborre på slutet, men ingen krokodilgädda. Undrar om den verkligen finns eller om det är en dykarskröna? Någon som vill visa mig?? ;)

Parkamraters loggar:
Manuel Tenser - Kvinnersta - Södra