Namn: Lösen:

Dyk nr: 32, Bellen, Stora, Storö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-14
MAXDJUP :
19,0 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
VISAD :
304 ggr

Vi gjorde två dyk i Storbellen från norra udden av Storön. Syftet var dels att utforska dessa vatten som vi snorklat i så många år, att se om vi kunde hitta sjöns djupaste punkt, samt att vi tre ska bli samdykta inför utfärden med Dykleif på väderöarna nästkommande helg.

Förberedelserna innan dyket tog lång tid (pappas utrustning var inte färdigriggad för att det var ett år sedan sist). Kom tillslut i och gick ner i mörkret direkt till 9m. L försvann ner direkt medan jag och H gjorde gemensam nedstigning. Vi gick lite snett utmed ön för att sedan vända direkt norrut för att komma till djupet. Simmade tre på bredd med H i mitten som ledare. Lugnt och sansat ut, dybottnen sluttade hela tiden svagt neråt. Såg många aborrliknande fiskar som vi tror måste ha varit Gers. Samt några små riktiga abborrar. Efter 15 minuter jämnade det ut sig lite och vi nöjde oss med 19 meter (maxdjup enligt kartan är 20). Vände och simmade på samma sätt tillbaka.

Då vi kom in till klipp och stenkanten på ca5-6m meters djup tecknade H att jag och L går som dykpar och han håller sig bakom/över. Mer att se här, klippvägg, stenar och grenar =) Vändningen blev väldigt strulig eftersom vi rörde upp dyn och sikten blev nästan noll, såg dock varandras lampor. Jag vände utåt/uppåt för att komma till klarare vatten och L gjorde tvärtom och åkte innåt. Vi två borde hållt oss intill varandra. Simmade tillbaka längs klippkanten och gick upp.

200bar -> 100bar tolva

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Bellen, Stora, Storö