Namn: Lösen:

Dyk nr: 25, Kvinnersta, Södra brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-19
MAXDJUP :
15,8 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
5-6 meter
VISAD :
602 ggr

En halvtimme senare är vi då i vattnet igen. Kör även denna gång med Jockes halcyon-mask...han tycker jag ser cool ut i svart mask :o) Han går förstås ner efter halva kanalen medan jag ytsimmar, lyckas simma in i värsta "stimmet" av kottar, kvistar o löv som jag febrilt försöker få bort från dräkt o utrustning :o)

Vid tunneln går Jocke upp t. mig o skrattar lite när han ser mig "vad har du simmat genom för nåt?" tydligen hade jag en massa kvar (vilken syn). När vi rensat mig går vi ner tillsammans. Precis efter tunneln märker jag att jag inte fäst fast min manometer/dykdator-slang i västen så jag sätter mig ner o fixar det (efter att ha gjort diverse tecken åt Jocke som förstås inte fatta nåt annat än att vi ska stanna o fixa nåt) o lyckas faktiskt få dit den...*stolt som f-n* :o)

Denna gång ska vi dyka t. höger om tunneln, dyka fram t. vajern som går ner djupare o följa den ner o sen en bit bort gå upp igen. Vi simmar o simmar o simmar o simmar...mååånga abborrar, kräftor...sand o skräp. Vi följer vajern ner när vi t. slut stöter på den. Men även här är det kolmörkt, kallt o dålig sikt så vi "väggdyker" på ca 15-16 m, men då jag blev lite blöt under vår övning med bojen dyket innan börjar jag frysa rätt snart så efter fina klara tecken från Jocke förstår jag att han tycker att vi går upp t. 10m istället. Vi dyker så en stund t. innan vi ser en klippkant ovanför oss, vi bestämmer att gå upp på den istället o så följer vi "vägen" upp t. 5-6m platå med början på ca 10m. Jocke som vanligt ska plocka med diverse saker han ser på botten...han ger mig en gammal saftflaska av glas som är fylld med både vatten o grus...jag förstår vad han vill att jag ska göra, tar ett djupt andetag o tar emot den...andas ut lååångsamt o andas in igen *åååå lycka* jag klarade övningen utan att dunka ner på botten. Efter en stund kommer han med nån rostig skrotgrej som jag ska hålla, gör lika även denna gång men lyckas inte hålla den alls lika länge, den här var ju skittung ju...

Vi dyker rampen upp på grunda platån (lyckas stöta på samma vajer som vi gick ner vid)o dyker omkring lite där (tur att Jocke har koll på kompassen här) o t. sist följer vi vita linan tbax mot tunneln. Väl framme ser jag att jag även denna gång har ca 90-100 bar kvar så Jocke undrar om vi ska ta ett "högervarv" oxå, vi börjar rundan lite sakta. Men jag känner efter...o kommer fram t. att det bästa är nog att simma genom tunneln. Det är sämre sikt än vad jag är van vid vid Kvinnersta o klockan är en bit över 22 o våra lampor är inte världens starkaste o jag känner inte för nattdyk idag...även faskt jag VILL dyka mer.

Vi dyker genom tunneln, lyser på väggar o botten m.m...kommer fram på andra sidan o dyker i kanalen. Tittar in lite i tunneln/grottan på vägen håller på o mixtrar med avvägning m.m. Börjar få in bra vana på att väga av med komfortluft i dräkt o köra resten med vingvästen.

När jag har 80bar kvar o efter ca halva kanalen blir sikten urusel o jag känner "näe det här ger inte mig nåt" så tar jag kontakt med Jocke (vi signalerar t. varandra med lamporna), pekar på mig o "tummar". Jocke fortsätter under mig i vanlig ordning.

Nöjda med kvällen går vi upp o går mot bilen. Plockar o skruvar o har oss. Jag är fortfarande blöt om underarmarna men glad ändå.

Om det går som vi vill drar vi t. Vagnhärad eller Kolsva imorn efter jobbet.

23.30 är vi hemma, sköljer av allt o sätter oss i soffan o för över data från dykdatorerna o börjar logga lite smått (svårt att varva ner direkt).

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Örebro, Kvinnersta, Södra brottet
Joakim Bergman - Örebro, Kvinnersta, Södra brottet