Namn: Lösen:

Dyk nr: 28, Magsjön, Magbro


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-22
MAXDJUP :
3,5 meter
DYKTID :
48 minuter
VATTENTEMP :
20 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
365 ggr

Då barnen inte ville komma hem igår o Jockes föräldrar gärna ville ha dem kvar så bestämde vi att vi skulle hämta dem idag...
...o då Jocke hade runt 110 bar kvar i varje flarra han använt i Silvberg igår tänkte vi att det här är ju ett utmärkt tillfälle att ta ett morgondyk i Magbro för att testa våra våtdräkter, vi har ju faktiskt inte dykt i våtdräkt ute någon gång.

Solen sken o det var säkert 23 grader i luften så verkligen perfekt dag för det här :o)

Hade räknat med att Jockes 15l-flarra väger 3 kg mer än min 12l så 2kg i varje viktficka borde räcka.

Mycket riktigt, har inga problem alls att komma ner om jag bara "tömmer" lungorna på vägen ner. Lite imponerad av mig själv att jag inte har några problem att bära upp Jockes stora 15l-flaska.

Sikten är väl sisodär, jag är van att det är bättre här. Men det är ändå ett mysigt ställe. Ljust grunt o soooligt.

Vi dyker i det ojämna D't som de flesta kör, börjar med raksträckan o sen dyker utmed kanten. Avvägning går alldeles utmärkt o när vattnet väl runnit in i dräkten stannar det där o blir varmt o skönt. Jag är jättevarm om fötter o händer, hade mycket väl kunnat köra utan handskarna iaf.

Ser en massa små abborrar o en o annan medelstor, några kräftor m.m. Ser bl.a. en massa små söta abborrar som äter o det ser jättesött ut (här hinner Jocke dyka iväg en bra bit före mig när jag fastnat o tittar på detta men det gör ju inget på ett djup på 2-3 m). Vi dyker under en stor björk som ligger ner i vattnet o lyckas trassla in mig lite så octopusen fastnar i o börjar bubbla massa luft, behåller lugnet o backar tillbaka o försöker haka loss mig o till slut går det bra (Jocke berättar att även han lyckas trassla in sig lite). Tror det är bra att råka ut för lite såna här småincidenter o se att man faktiskt klarar av dem o kan behålla lugnet.

När vi gått upp vid nedstigningsplatsen o pratat lite kommer det en massa "kallt" vatten in i dräkten så jag börjar frysa, men då vi har över 80bar kvar så bestämmer vi oss för att ta en vänstersväng oxå, simmar/glider över sjögräset o ser lite mer fisk (små fiskar med en rand mitt på sidorna) o när vi närmar oss vassen ser jag min första gädda, på ca 40cm, säkerligen en liten en kan jag gissa, alldeles smal. Lurar säkert DUBBELT så stora inne i vassen ;o). Vi dyker en bit till sen känner jag att jag är riktig frusen o gör tecken för det. Vi vänder tbax mot igångsplatsen o avslutar vårt dyk med 70bar kvar i flaskan...

Nöjd med mig själv att första gången i våtis ute o sen OW-kursen gick så bra o att det kändes så bra med en stor flaska!!! Dricker lite kaffe o plockar ihop allt o åker mot M-fred o våra barn!!! En härlig start på en bra söndag.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Magsjön, Magbro