Namn: Lösen:

Dyk nr: 261, "Marianne", Munken, Oxelösund


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders Höglund, Johan Söderbäck  
DATUM :
2007-07-15
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
411 ggr

Under det första dyket på "Svanen" så hittade Erik och Mats ett till vrak när de simmade runt kobben, så vi bestämde oss för att leta reda på det på vårat andradyk.
Instruktionen vi fick var att simma längs med 8m djupkurvan tills vi kom till en orange lina. Tyvärr så gick det en 8m djupkurva 90 grader fel, och den följde vi i 20 minuter innan jag bestämde att vi skulle gå upp och se vars vi var. Det visade sig att vi hade simmat en rejäl bit rakt ut i havet, så vi tog kompasskurs mot Storsjön och gick ner för att simma tillbaka (det blåste och var för stora vågor på ytan för att ett ytsim skulle vara behagligt). Efter 15-20 minuter så var vi tillbaka vid kobben och Storsjön.
Johan bestämde sig för att avsluta dyket, men jag och Anders gav oss sjutton på att vi skulle hitta vraket. Efter att ha simmat åt rätt håll så kom vi fram till den oranga linan och följde den ner i djupet. Det var mörkt och dålig sikt på vraket så vi vände efter en minut (för att hinna hem innan dyktiden var slut).

AVG 7.9m
SAC ?
Sikt 2-5m
Temperatur +14 grader