Namn: Lösen:

Dyk nr: 266, "Nordstjernan", Oxelösund


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Söderbäck  
DATUM :
2007-07-18
MAXDJUP :
22,9 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
292 ggr

Vi ankrade upp Storsjön i linan som gick ner till "Nordstjernan" och jag o Johan hoppade i. Jag hade med mig videokameran för att för första gången prova att filma på ett vrak.
Efter att ha simmat runt vraket ett halvt varv så hörde vi att Storsjöns motor startade ovanför oss, jag funderade lite varför de gjorde så. när vi kom tillbaka till fören där uppstigningslinan skulle sitta så upptäkte vi varför de startat motorn, linan hade slitits av ett par decimeter nerifrån infästet.
I samma veva så kom Anders och Alf simmade och såg att linan var borta.
Jag väntade på att någon skulle plocka fram sin SMB, men ingen ville ta initivet, men efter att jag signalerat till Anders att han skulle plocka fram sin SMB så gjorde han det, men tyvärr så tappade han den när han höll på och meklade. Jag och Johan drev bort från Alf och Anders, så jag lämnade över kameran till Johan och plockade fram min SMB och på ca 17m djup skickade jag upp den.
Allt gick förhållandevis lugnt till, och jag och Johan fick en normal uppstigning längs min lina. När vi kom upp till ytan så log Storsjön ett tiotal meter bort.

Detta var andra gången i denna veckan som uppstigningslinan försvunnit under dyket...

AVG 16.2m
SAC ?
Sikt 4-5m
Temperatur +12 grader