Namn: Lösen:

Dyk nr: 211, Grauten


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-20
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
530 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Nu sitter jag där i klistret!! Jag som alltid har häcklat alla som glömmer pryttlar inser, när vi drar i båten i sjön vid Furillen, att jag glömt min huva. Suck! Iofs hade Matti vänt halvägs ut till Furillen för att hämta sina kontaktlinser men detta var ju ett snäpp värre. Kanske dags att köpa en torris men fast huva....

Efter att ha pratat en del om ett större gäng och ev visa Tilja Mulan så blev det Lill Graut ändå till sist och bara jag och den strävsamma svågern Matti. Vågorna var rätt så stora för vår lilla skonare men efter lite bök och stök så kom vi ut till Graut. Kanonväder och några soldyrkare som fick sin ensamhet störd.

vi gick ut i 30 grader över pallen och dök mot öster i pallkantens riktning. Efter ganska kort tid stötte vi på ett antal olika vrakrester, det måste ligga ett gäng sönderslagna vrak där. Drömmen vore att få en bättre sikt och kunna överblicka ett större område. Naturen med pallkanten, överhäng och vrakresterna blir kanonbra. Verkligen en dykplats att rekommendera!

Vi hittade en tunnliknande behållare på c:a 16 m som började bubbla när vi pillade på den samt en fartygssida på kanske 7x3 m.

Efter 45 min utan huva så kändes det lite väl svalt så vi valde att gå upp. Kanondyk!

0 vikt (dock platta som vanligt)
Faber 2 x 6 x 300
276 - 113